Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /латиница

Ускоро елаборат о санирању оштећења на вртићу “Вратите нам осмијех”

Извор: СРНА

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић најавио је данас да ће у наредних неколико дана бити завршен елаборат о начину санирања оштећења на објекту вртића “Вратите нам осмјех” на локалитету парка “Сунце”, који је оштећен усљед појаве клизишта узрокованог радовима на оближњем градилишту.

Ћосић је навео и да би са Грађевинског факултета у Сарајеву ускоро требало да стигне тачан налаз о каквом клизишту је ријеч, односно на којој дубини се креће тло.

“Јуче сам обишао дио гдје се прави стамбена зграда у Kарађорђевој улици, гђе смо имали ситуацију са клизањем земљишта у близини објекта вртића. Зид је завршен и ствари се стабилизују. Било је ту можда пропуста у дијелу да временски није било погођено извођење радова, али све је то сада санирано“, рекао је Ћосић новинарима.

Ћосић је нагласио да је за вртић “Вратите нам осмјех” привремено смјештен на алтернативну локацију, те да општинска управа учествује финансијски у плаћању локације, као што је то радила и протеклих година.

Према његовим ријечима, наредних дана у парку “Сунце” биће постављена биста Слободану Принципу Сељи, чесма и неколико клупа, а неки дан је потписан уговор са једном невладином организацијом о три мини пројекта за додатно уређење парка.

“Парк Сунце је ту гдје јесте и морам да нагласим да никоме никада није пало на памет, нити је имао у плану да уруши било какве зелене површине. Радници Kомуналног предузећа Рад редовно одржавају овај локалитет, али постоје дијелови парка који су запрљани због људког немара и вандализма, међутим и то се уређује”, рекао је он.

Filter 2019