Mon. Sep 21, 2020
ћирилица /латиница

Полицијска управа Источно Сарајево – Апел грађанима

Извор: МУП РС

Полицијска управа Источно Сарајево упозорава грађане да не дијеле своје личне податке и податке банковних картица непознатим особама, посебно не путем друштвених мрежа.

Евидентирана је пријава о превари путем друштвене мреже „фејсбук“, на начин да извршилац највјероватније „хакује“ профил одређене особе, те пријатељима са профила, путем апликације „месинџер“, шаље поруке у којима тражи помоћ на начин да особе фотографишу своје банковне картице на које ће исти уплатити новац, јер је његова картица блокирана.

Извршилац на описани начин искориштава помоћ пријатеља „хаковане“ особе тражећи број њихове картице на који ће уплатити новац, којим ће наводно платити своје рачуне, а након отклањања „грешке“ на својој картици исти пријатељима вратити-уплатити.

Након што особа пошаље све тражене податке извршилац искориштава податке са картица, на начин да са картице скида сав новац и тако оштећује особу за одређени новчани износ.

Још једном апелујемо на грађане, ако су имали оваквих захтјева или евентуално већ били оштећени овим видом преваре, потребно је да исто пријаве у најближу полицијску станицу на подручју Полицијске управе Источно Сарајево.

Filter 2019