Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /latinica

Problemi između SDS-a i PDP-a u Sarajevsko-romanijskoj regiji

Izvor: Srpskainfo

Problemi između SDS-a i PDP-a u Sarajevsko-romanijskoj regiji nastali su zbog kandidatura za načelnika opštine Pale i gradonačelnika Istočnog Sarajeva, saznaje “Srpskainfo”.

Prema koalicionom dogovoru, od sedam kandidata, od kojih je šest za načelnike gradskih opština plus kandidat za gradonačelnika, PDP je trebalo da ima jednog svog kandidata. Prema procjenama, smatraju da najveće šanse imaju u Palama i na nivou grada, budući da je aktuelni gradonačelnik Nenad Vuković kadar PDP-a.

Međutim, u PDP-u smatraju da su već izbačeni iz trke za načelnika Pala, jer se tamo kao samostalni kandidat prijavio prodekan Ekonomskog fakulteta Marko Đogo.

Iako je Đogo ovjeru u CIK BiH dobio kao samostalni kandidat, u PDP-u su ubijeđeni da će iza njega da stane SDS. Istovremeno, izvori “Srpskainfo” iz SDS-a tvrde da to još nije izvjesno, jer Đogo važi za ambicioznog kandidata, „koji bi na izbore izašao sa ili bez podrške bilo koje stranke“.

Đogo juče nije odgovarao na pozive “Srpskainfo”.

U svakom slučaju, PDP se sada okrenuo borbi za mjesto kandidata za gradonačelnika, gdje žele opet da vide Vukovića. Ovaj put pravila igre su se promijenila, jer će se gradonačelnik birati direktno na izborima, a ne kao do sada u Skupštini grada od partija koje poslije izbora sakupe većinu. Problem je što i SDS želi svog kandidata za gradonačelnika, a za to mjesto Opštinski odbor SDS Istočna Ilidža je već predložio Miroslava Lučića, aktuelnog predsjednika gradske Skupštine. Izvori “Srpskainfo” tvrde da je to već završena priča i da će Lučić biti zvaničan kandidat za gradonačelnika Gradskog odbora SDS koga vodi Darko Babalj.

Filter 2019