Tue. Sep 22, 2020
ћирилица /латиница

Проблеми између СДС-а и ПДП-а у Сарајевско-романијској регији

Извор: Српскаинфо

Проблеми између СДС-а и ПДП-а у Сарајевско-романијској регији настали су због кандидатура за начелника општине Пале и градоначелника Источног Сарајева, сазнаје “Српскаинфо”.

Према коалиционом договору, од седам кандидата, од којих је шест за начелнике градских општина плус кандидат за градоначелника, ПДП је требало да има једног свог кандидата. Према процјенама, сматрају да највеће шансе имају у Палама и на нивоу града, будући да је актуелни градоначелник Ненад Вуковић кадар ПДП-а.

Међутим, у ПДП-у сматрају да су већ избачени из трке за начелника Пала, јер се тамо као самостални кандидат пријавио продекан Економског факултета Марко Ђого.

Иако је Ђого овјеру у ЦИК БиХ добио као самостални кандидат, у ПДП-у су убијеђени да ће иза њега да стане СДС. Истовремено, извори “Српскаинфо” из СДС-а тврде да то још није извјесно, јер Ђого важи за амбициозног кандидата, „који би на изборе изашао са или без подршке било које странке“.

Ђого јуче није одговарао на позиве “Српскаинфо”.

У сваком случају, ПДП се сада окренуо борби за мјесто кандидата за градоначелника, гдје желе опет да виде Вуковића. Овај пут правила игре су се промијенила, јер ће се градоначелник бирати директно на изборима, а не као до сада у Скупштини града од партија које послије избора сакупе већину. Проблем је што и СДС жели свог кандидата за градоначелника, а за то мјесто Општински одбор СДС Источна Илиџа је већ предложио Мирослава Лучића, актуелног предсједника градске Скупштине. Извори “Српскаинфо” тврде да је то већ завршена прича и да ће Лучић бити званичан кандидат за градоначелника Градског одбора СДС кога води Дарко Бабаљ.

Filter 2019