Sun. Sep 27, 2020
ћирилица /латиница

Рукометни савез РС тражи подршку за “Славију”

Извор: Независне новине

Рукометни савез Републике Српске упутио је писмо градоначелнику Источног Сарајева, те Влади РС са молбом да помогну Рукометном клубу Славија.

У писму, које је потписао предсједник Маринко Умичевић, стоји да су у клубу добили одговор да је у Славији расуло и да клуб нема ни управу ни играче, те да је изненадним одласком из клуба Сташе Kошарца клуб стао са радом у години када се навршава 20 година постојања клуба и када се завршава нова Спортска дворана у Источном Новом Сарајеву.

“Обраћамо се градоначелнику града Источног Сарајева да преиспита одлуку о расподијели финансијских средстава, одговорност је на њему, јер ће без подршке РK Славија морати играти 2. Лигу РСРС, ако и то буду у могућности. Чињеница је да РK Славија ни до сада није имао подршку свог града и да сву одговорност сносе одговорне особе у граду Источно Сарајево, да ли ће клуб који у задњем колу заузео седмо мјесто на табели Премијер лиге БиХ уопште наставити са радом”, наведено је у писму.

Умичевић подсјећа да је Славија једини премијерлигаш Источног Сарајева.

“То једини Премијерлигаш Вашег града и регије те је у интересу града Источног Сарајева као и РС да се клуб спаси , ако већ није касно, или у противном сва одговорност иде на град те на овај начин молим одговорне особе да реагују и да се укључе, те да заједничким снагама направимо рјешење, како смо раније направили и са РK Леотар из Требиња и РK Дервентом из Дервенте чије су локалне заједнице стале иза својих клубова. Исто тако молим за подршку Владу Републике Српске као и Министарство породице, омладине и спорта РС”, стоји у писму.

Filter 2019