Wed. Sep 23, 2020
ћирилица /латиница

Издата 7.224 туристичка ваучера, највише заинтересованих за бање

Извор: Срна

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је Срни да су грађанима до данас издата 7.224 туристичка ваучера, која ће бити искориштена за боравак на туристичким дестинацијама у Српској.

Гашићева је рекла да је из евиденције, која се води у Министарству трговине и туризма, видљиво да су грађани Републике Српске највише заинтересовани за боравак у бањским капацитетима.

– Међу бањским центрима који предњаче као дестинације на којима ће бити искориштени ваучери издвајају се “Бања Врућица” у Теслићу, Бања “Вилина влас” у Вишеграду и Бања “Дворови” у Бијељини – рекла је Гашићева.

Она је истакла да, осим за бање, велика заинтересованост влада и за туристичку понуду Националног парка “Сутјеска”, градове Требиње и Вишеград са Андрићградом, Етно-село “Станишићи” у Бијељини, као и за олимпијску планину Јахорину.

– До сада су у Министарству евидентирана 84 угоститељска објекта и 28 туристичких агенција који су се пријавили за учешће у пројекту подјеле туристичких ваучера, а о којима грађани могу да се информишу на интернет страници Министарства /www.mtt.vladars.net/ – рекла је Гашићева.

Гашићева је подсјетила да право пријаве за додјелу туристичког ваучера од 100 КМ има сваки пунољетни грађанин Републике Српске са пребивалиштем на подручју Републике, укључујући и грађане Брчко дистрикта који имају држављанство Републике Српске, а који изврше резервацију у угоститељском објекту за смјештај, у минималном трајању од три ноћења.

– Два корисника остварују право на кориштење два ваучера уколико изврше резервацију смјештаја у минималном трајању од четири ноћења”, навела је Гашићева.

Она је додала да пројекат подјеле туристичких ваучера траје до 15. новембра.

Filter 2019