Mon. Sep 28, 2020
ћирилица /latinica

Hoće li ubistvo Srđana Kneževića ikada biti rasvijetljeno?

Autor: FILTER/V.Č.

Na današnji dan, 7. avgusta 1998. godine, ubijen je legendarni komandant jedinice Vojske Republike Srpske ”Beli vukovi”. U vrijeme ubistva obavljao je funkciju zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti. Ubijen je ispred zgrade gdje je stanovao i njegovo ubistvo do danas nije rasvijetljeno.

Porodica, prijatelji i članovi udruženja ”Beli vukovi” jutros su položili vijence na spomen – obilježju Srđana Kneževića u Palama, a nakon toga su upalili svijeće na grobu u njegovom rodnom mjestu Tvrdimićima.

Janko Šešlija, predsjednik udruženja ”Beli vukovi” kaže da se pitanje rješavanja ubistva ne pomjera sa mrtve tačke.

“To je sve stvar volje i institucija koje to treba da rade, postoje ljudi koji su odgovorni za to i neće da rade svoj posao. Smiješno je govoriti 22 godine istu stvar, da li to neko čuje ili ne čuje ja stvarno ne znam. Bezobrazluk je ubiti jednog ovakvog heroja i junaka, koji je svoj život dao za Republiku Srpsku, zbog sitnih političkih ili finansijskih interesa. Da ga je jastrijeb odnio više bi računa polagalo lovačko udruženje nego što država polaže za jednim takvim borcem i patriotom”, rekao je Šešlija.

Nemanja i Kosta Knežević, Srđanovi sinovi, kažu da porodica ni nakon 22 godine nema nikakve informacije.

“To je negdje zataškano. Jednom su ga ubili fizički, a sada pokušavaju drugi put da ga ubiju zataškavajući ubistvo. Drugi put neće uspjeti da ga ubiju sigurno dok je nas i njegovih saboraca”

Filter 2019