Thu. Sep 24, 2020
ћирилица /латиница

Хоће ли убиство Срђана Кнежевића икада бити расвијетљено?

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

На данашњи дан, 7. августа 1998. године, убијен је легендарни командант јединице Војске Републике Српске ”Бели вукови”. У вријеме убиства обављао је функцију замјеника начелника Центра јавне безбједности. Убијен је испред зграде гдје је становао и његово убиство до данас није расвијетљено.

Породица, пријатељи и чланови удружења ”Бели вукови” јутрос су положили вијенце на спомен – обиљежју Срђана Кнежевића у Палама, а након тога су упалили свијеће на гробу у његовом родном мјесту Тврдимићима.

Јанко Шешлија, предсједник удружења ”Бели вукови” каже да се питање рјешавања убиства не помјера са мртве тачке.

“То је све ствар воље и институција које то треба да раде, постоје људи који су одговорни за то и неће да раде свој посао. Смијешно је говорити 22 године исту ствар, да ли то неко чује или не чује ја стварно не знам. Безобразлук је убити једног оваквог хероја и јунака, који је свој живот дао за Републику Српску, због ситних политичких или финансијских интереса. Да га је јастријеб однио више би рачуна полагало ловачко удружење него што држава полаже за једним таквим борцем и патриотом”, рекао је Шешлија.

Немања и Коста Кнежевић, Срђанови синови, кажу да породица ни након 22 године нема никакве информације.

“То је негдје заташкано. Једном су га убили физички, а сада покушавају други пут да га убију заташкавајући убиство. Други пут неће успјети да га убију сигурно док је нас и његових сабораца”

Filter 2019