Thu. Sep 24, 2020
ћирилица /latinica

Uvreda ili potpuna neistina? Kukuruz kao pokušaj početka predizborne kampanje u Istočnom Novom Sarajevu

Autor: FILTER/ M.K.

Nakon sjednice Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, načelnik opštine govorio je o privrednom ambijentu i aktuelnim projektima.

U medijima čiji su novinari prisustvovali pomenutoj sjednici, ali i onima čiji nisu, od juče se govori o dijelu izjave načelnika Istočnog Novog Sarajeva.

Priča se prenijela i među predstavnike političkih partija, pa su tako mladi SDS-a pozvali Ćosića da “se izvini penzionerima zbog sramne izjave”.

SDS tvrdi da je Ćosić pozvao penzionere da prodaju kukuruz

“Kao građanin Istočnog Novog Sarajeva nisam mogao ostati imun na skandaloznu izjavu načelnika opštine Ljubiše Ćosića poslije jučerašnje sjednice Skupštine opštine, kada je rekao da penzioneri koji nisu zadovoljni svojim penzijama, svoju sreću, odnosno svoj finansijski status traže kroz prodaju kukuruza na našim ulicama” izjavio je Stefan Ignjatović, predsjednik Aktiva mladih SDS-a Istočno Novo Sarajevo.

“Sramota je tražiti od ljudi, koji su skoro cijeli svoj životni vijek posvetili poslu, da prodaju kukuruze na ulici. To je sramota naše Vlade Republike Srpske i čitave Republike Srpske, jer naši penzioneri nemaju dovoljno finansija da bi opstali. Naši penzioneri  ne mogu da žive sa tih 300 KM koje dobijaju. Moj otac za pola godine puni 65 godina i sramota bi bilo da njega, koji je proživio sve u ratu i dao žrtvu za stvaranje Republike Srpske, opet tjeramo da ide i prodaje kukuruz i kokice”, dodao je Ignjatović.

On je apelovao da se načelnik Ljubiša Ćosić izvini građanima, a prvenstveno penzionerima.

Ćosić: Tužba za BN i OSM TV

Načelnik opštine najavio je da će za iznesene neistine u prilozima BN TV-a i OSM TV-a podnijeti tužbe.

“U jučerašnjoj informativnoj emisiji „Dnevnik 2” na RTV BN emitovan je montirani prilog koji obuhvata izjavu načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiše Ćosića, izvučenu iz konteksta, kojom se načelnik opštine pokušava dovesti u poziciju da je tako datom izjavom uvrijedio penzionere. U prilogu Vam dostavljamo kompletan video prilog iz koga je predmetna izjava izvučena, što je jasno svakom gledaocu koji prilog pregleda, i uporedi ga sa montiranim prilogom na RTV BN”, navodi se u saopštenju za javnost Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo.


“Molimo Vas da objavite video prilog u kojem se jasno vidi izjava načelnika opštine, odnosno tema o kojoj je govorio, kako bi javnost bila upoznata sa jasnom namjerom konstruisanja negativnog priloga kroz izvlačenje dijelova rečenica iz konteksta. Na sreću, istina je jedna, tako da građani koji su imali priliku da pogledaju oba video priloga konačno mogu da budu upoznati sa načinom i modelom informisanja javnosti koji godinama unazad koriste medijske kuće poput ove, u funkciji ostvarivanja političkih i ko zna kakvih više ciljeva, koji imaju samo jednu namjeru, a ona se zove težnja za podjelom i slabljenjem našeg naroda”, dodaje se u saopštenju.

Filter 2019