Sat. Sep 26, 2020
ћирилица /латиница

Увреда или потпуна неистина? Кукуруз као покушај почетка предизборне кампање у Источном Новом Сарајеву

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Након сједнице Скупштине општине Источно Ново Сарајево, Љубиша Ћосић, начелник општине говорио је о привредном амбијенту и актуелним пројектима.

У медијима чији су новинари присуствовали поменутој сједници, али и онима чији нису, од јуче се говори о дијелу изјаве начелника Источног Новог Сарајева.

Прича се пренијела и међу представнике политичких партија, па су тако млади СДС-а позвали Ћосића да “се извини пензионерима због срамне изјаве”.

СДС тврди да је Ћосић позвао пензионере да продају кукуруз

“Као грађанин Источног Новог Сарајева нисам могао остати имун на скандалозну изјаву начелника општине Љубише Ћосића послије јучерашње сједнице Скупштине општине, када је рекао да пензионери који нису задовољни својим пензијама, своју срећу, односно свој финансијски статус траже кроз продају кукуруза на нашим улицама” изјавио је Стефан Игњатовић, предсједник Актива младих СДС-а Источно Ново Сарајево.

“Срамота је тражити од људи, који су скоро цијели свој животни вијек посветили послу, да продају кукурузе на улици. То је срамота наше Владе Републике Српске и читаве Републике Српске, јер наши пензионери немају довољно финансија да би опстали. Наши пензионери  не могу да живе са тих 300 КМ које добијају. Мој отац за пола године пуни 65 година и срамота би било да њега, који је проживио све у рату и дао жртву за стварање Републике Српске, опет тјерамо да иде и продаје кукуруз и кокице”, додао је Игњатовић.

Он је апеловао да се начелник Љубиша Ћосић извини грађанима, а првенствено пензионерима.

Ћосић: Тужба за БН и ОСМ ТВ

Начелник општине најавио је да ће за изнесене неистине у прилозима БН ТВ-а и ОСМ ТВ-а поднијети тужбе.

“У јучерашњој информативној емисији „Дневник 2” на РТВ БН емитован је монтирани прилог који обухвата изјаву начелника општине Источно Ново Сарајево Љубише Ћосића, извучену из контекста, којом се начелник општине покушава довести у позицију да је тако датом изјавом увриједио пензионере. У прилогу Вам достављамо комплетан видео прилог из кога је предметна изјава извучена, што је јасно сваком гледаоцу који прилог прегледа, и упореди га са монтираним прилогом на РТВ БН”, наводи се у саопштењу за јавност Општинске управе Источно Ново Сарајево.


“Молимо Вас да објавите видео прилог у којем се јасно види изјава начелника општине, односно тема о којој је говорио, како би јавност била упозната са јасном намјером конструисања негативног прилога кроз извлачење дијелова реченица из контекста. На срећу, истина је једна, тако да грађани који су имали прилику да погледају оба видео прилога коначно могу да буду упознати са начином и моделом информисања јавности који годинама уназад користе медијске куће попут ове, у функцији остваривања политичких и ко зна каквих више циљева, који имају само једну намјеру, а она се зове тежња за подјелом и слабљењем нашег народа”, додаје се у саопштењу.

Filter 2019