Mon. Sep 28, 2020
ћирилица /латиница

У Српској 76 случајева вируса корона

Извор: РТРС/ Институт за јавно здравство

У посљедња 24 часа у Републици Српској регистровано је 76 нових случајева вируса корона. Укупно је тестирано 506 узорака, а регистрован је и  један смртни случај.

У Бањалуци је потврђено 11 новозаражених, у Зворнику девет, Бијељини и Прњавору по пет, Градишци, Мркоњић Граду, Рогатици и Хан Пијеску по четири и из осталих општина три или мање.

Докторица Јела Аћимовић, епидемилог у Институту за јавно здравство Српске, рекла је да је у Републици Српској регистровано више од 5.000 заражених.

В.д. директора Института за јавно здравство Бранислав Зељковић рекао је да је погоршана епидемилошка ситуација, те апеловао на грађане да се придржавају свих препоручених мјера.

Допуна, подаци Института за јавно здравство РС

Према мјесту пребивалишта 11 особа је из Бањалуке, девет из Зворника, по пет особа је из Бијељине и Прњавора, по четири особе из Градишке, Мркоњић Града, Рогатице и Хан Пијеска, по три особе су из Источне Илиџе, Котор Вароша, Лакташа, Фоче и Челинца, по двије су из Језера, Пала и Приједора и по једна особа је из Братунца, Источног Старог Града, Кнежева, Козарске Дубице, Осмака, Рудог, Сокоца, Сребренице и Угљевика.

До сада је у Републици Српској потврђено 5.136 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 183 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.760 особa. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 52.365 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 280, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 75, а у oпштим болницама 205.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 4.097 особa, а надзор је завршен код 43.509 особа.

Filter 2019