Tue. Sep 29, 2020
ћирилица /латиница

Источно Ново Сарајево: Повећање буџета, инвестиције се настављају

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су данас Нацрт ребаланса овогодишњег буџета од 17 110 000 KМ. То је за 5,5 милиона више у односу на планирани буџет за ову годину.

Говорећи о ребалансу буџета, Љубиша Ћосић, начелник општине информисао је одборнике да остаје дио који се односи на 2 000 000 KМ, око којих је потребно да се усагласе са Владом РС, јер су та средства “предвиђена као њен финансијски допринос”. Све остало је у потпуности утемљено и оправдано, рекао је начелник општине и медијима након завршетка сједнице.

“Сви капитални пројекти се извршавају. Јуче је завршено асфалтирање другог слоја Дечанске улице, сада почиње њено уређење. Радови у парку иду својим током, у Улици цара Душана иду својим током, као и на Тврдимићима; унутрашње радови на спортској дворани, те завршетак трга очекујемо врло брзо”, рекао је Ћосић.

Милан Kовачевић, који је био једини одборник из опозиције на данашњој сједници, није гласао за Нацрт ребаланса буџета за ову годину јер сматра да је нереалан и амбициозан.

„Мислим да то иде на бази претпоставке да ће Влада Републике Српске да уплати одређена средстава у износу од неколико милиона, што и пише у овој одлуци коју смо добили у скупштинским материјалима и понављам то је јако нереално“, навео је Ковачевић.

Говорећи о помоћи привреди у санирању посљедница изазваних епидемијом вируса корона, Ћосић је потврдио да је у току евалуација пристиглих пријава привредних субјеката.У овој години за те намјене биће издвојено између 120 и 150 000 KМ.

Упркос актуелном стању које је утицало и утиче на обим привредних активности, инвестиције се настављају.

“Још ниједан инвеститор нас није обавијестио да ће зауставити градњу пословног или стамбеног објекта, а чак су се појавили и нови. Очекујемо у септембру или октобру да „KВ тим“, предузеће са 70 инжењера пређе из Сарајева у Источно Сарајево. Граде пословну зграду, предузеће које послује у 90 земаља свијета“, рекао је Ћосић.

Скупштина општине Источно Ново Сарајевo усвојила је закључак да на сљедећој сједници одборници на приједлог начелника дефинишу приједлог пројеката које ће доставити Скупштини града Источно Сарајеву са захтјевом да се финансирају из новог кредитног задужења које су одборници градске скупштине јуче усвојили.

Filter 2019