Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /latinica

Toalet papir proizveden u Palama

Autor: FILTER/V.Č.

Naš sugrađanin Predrag Jakšić, inače profesor u SŠC ”Pale”, došao je na ideju pokretanja proizvodnje papirne konfekcije zajedno sa svojim prijateljem Milanom.


-Od samog početka ideje i realizacije i plasmana na tržište prošlo je godinu dana, napisali smo projekat i aplicirali na Program Startap Srpska koju realizuje JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske. Ovom prilikom želim da se srdačno zahvalim Zavodu za zapošljavanje i Vladi Republike Srbije što su imali sluha za ovakvu ideju i pomogli nam pri realizaciji. Proces realizacije je trajao dugo, i sada smo mi tek u početnoj fazi proizvodnje, borimo se za proširenje prostora, tek se uhodavamo u poslu i potrebno nam je sredstava-kaže Jakšić.

Bela (Bella) toalet papir, proizvod dvojice naših sugrađana, za sada možete pronaći u Onogošt marketima.

-Smatram da je naš proizvod kvalitetan i više nego konkurentan na tržištu, kako kvalitetom tako i cijenom. Za nas je ovo tek početak i nadamo se da će ljudi, kao i lokalna preduzeća, prepoznati taj kvalitet i izaći nam u susret i samim tim podržati lokalnu privredu i domaći proizvod. Onogošt je prepoznao kvalitet našeg proizvoda ali i trud koji smo mi uložili. Hvala im što su na ovaj način imali sluha za domaću proizvodnju, a mi garantujemo da kvalitet neće izostati-naglašava Jakšić.

Za sada u asortimanu prozvoda imaju samo Bela toalet papir, ali plan im je da u skorijem periodu prošire svoje kapacitete i asortiman proizvoda sa toalet papira na ubruse, salvete, maramice i slagani papir.

-Porodica mi je bila podrška od samog početka i vjerovali su u uspjeh moje ideje, ali sada tek kreće prava borba za plasman na tržište. Kvalitet nam je na nivou i cijene su pristupačne, ali potrebno nam je da ljudi i preduzetnici podrže naš proizvod jer ćemo na taj način pospješiti lokalnu privredu. Planiramo širiti proizvodne kapacitete i u budućnosti, a to znači priliku za nova radna mjesta i mislim da bi to trebali uticati na savjest kupaca-navodi Jakšić.

Bela za sada ima kapacitet proizvodnje od jedne tone dnevno, ali za to im je potreban jači plasman na tržište i mi se nadamo da će savjest kupaca i lokalnih preduzeća uticati na poboljšanje plasmana na tržište, što uopšte nije lako jer već postoje velike kompanije iz oblasti papirne konfekcije.

-Koristimo 100% celulozu koju nabavljamo od fabrike Celeks iz Banjaluke, bez ikakvih mirisa i boja što rezultira odličnim kvalitetom proizvoda. Mašine smo uzeli nove, poslednja tehnologija, jer želimo da budemo u korak sa vremenom i konkurencijom-zaključuje razgovor naš sugrađanin Predrag Jakšić.

Za sve informacije ili potencijalnu saradnju možete se javiti na kontakt telefon: 066/634-661 – Predrag Jakšić

Filter 2019