Sat. Sep 26, 2020
ћирилица /latinica

Prvi auto – slalom u Istočnom Sarajevu (FOTO)

Autor: FILTER/ M.K.

U Istočnom Sarajevu je u toku prva auto trka u organizaciji AKK „Magnum“ iz ovog grada. Disciplina A-09 auto – slalom, tri kategorije vozila u devet klasa, serije sprint i sport. Vozi se na stazi dužine 1 310 metara. Start je na mostu u Vojkovićima, cilj na mostu u Krupcu.  

Organizatori su zadovoljni odzivom vozača. U Istočno Sarajevo ih je stilo ukupno  66.

„Tu su naši prijatelji iz Srbije, Trebinja, Bijeljine, Jajca, Banjaluke, Tuzle. Zadovoljni smo, uspjeli smo sve da pripremimo, sve ide po planiranom protokolu“, rekao nam je Davor Sikima iz AKK „Magnum“ Istočno Sarajevo.

Ivica Malić iz Jajca rekao je da su članovi SAK „Komotin“ iz ovog grada, njih šest,  došli  da podržže prvu trku u Istočnom Sarajevu.

„Dugogodišnji smo prijatelji, Davor je vozio kod nas i imao je želju da osnuje klub ovdje. Oni stvarno voze vrhunski i došli smo da ih podržimo. Do sada je sve u najboljem redu i nadam se da će tako i biti“, rekao je Malić.

Vučko Bašić iz kluba AMKK „Leotar“ kaže da je iz Trebinja došlo 10 takmičara.

„Pohvale organizatorima, mislim da je ovo jedna od najbolje organizovanih staza i možda najbrža. To je ono što mi vozači volimo da se dešava“.

Srđan Petrov iz kluba „Fanatik “ Pančevo kaže da su prethodnih dana pomagali u organizaciji i pripremama. Zadovoljni su urađenim i očekuju da trka u Istočnom Sarajev postane tradicionalna.

Bojan Sjerković iz „Fakatika“ dodaje da mu staza odgovara, da su organizacija i domaćini trke odlični.

Na trci su učestvovale i dvije dame. Dragani Knežević iz „Magnuma“ danas je prva trka.

„Išla sam na sve njihove trke i imala jaku želju da probam. Staza mi se čini super“, rekla nam je Dragana.

Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža otvorio je trku. Istakao je da su članovi „Magnuma“ puni entuzijazma, te da se nada da će podrška opštine kao generalnog sponzora biti podstrek za razvoj ovog sporta u Istočnom Sarajevu.

„Nadam se da ćemo se pripremati odmah i za iduću godinu jer ova staza je licencirana za naredne tri godine. Potrudićemo se da dodatno poboljšamo uslove kako  bi bili dobri domaćini trke koja je takmičarskog ali i međunarodnog karaktera“, rekao je Božović.

Filter 2019