Sat. Oct 24, 2020
ћирилица /латиница

Први ауто – слалом у Источном Сарајеву (ФОТО)

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

У Источном Сарајеву је у току прва ауто трка у организацији АКК „Магнум“ из овог града. Дисциплина А-09 ауто – слалом, три категорије возила у девет класа, серије спринт и спорт. Вози се на стази дужине 1 310 метара. Старт је на мосту у Војковићима, циљ на мосту у Крупцу.  

Организатори су задовољни одзивом возача. У Источно Сарајево их је стило укупно  66.

„Ту су наши пријатељи из Србије, Требиња, Бијељине, Јајца, Бањалуке, Тузле. Задовољни смо, успјели смо све да припремимо, све иде по планираном протоколу“, рекао нам је Давор Сикима из АКК „Магнум“ Источно Сарајево.

Ивица Малић из Јајца рекао је да су чланови САК „Комотин“ из овог града, њих шест,  дошли  да подржже прву трку у Источном Сарајеву.

„Дугогодишњи смо пријатељи, Давор је возио код нас и имао је жељу да оснује клуб овдје. Они стварно возе врхунски и дошли смо да их подржимо. До сада је све у најбољем реду и надам се да ће тако и бити“, рекао је Малић.

Вучко Башић из клуба АМКК „Леотар“ каже да је из Требиња дошло 10 такмичара.

„Похвале организаторима, мислим да је ово једна од најбоље организованих стаза и можда најбржа. То је оно што ми возачи волимо да се дешава“.

Срђан Петров из клуба „Фанатик “ Панчево каже да су претходних дана помагали у организацији и припремама. Задовољни су урађеним и очекују да трка у Источном Сарајев постане традиционална.

Бојан Сјерковић из „Факатика“ додаје да му стаза одговара, да су организација и домаћини трке одлични.

На трци су учествовале и двије даме. Драгани Кнежевић из „Магнума“ данас је прва трка.

„Ишла сам на све њихове трке и имала јаку жељу да пробам. Стаза ми се чини супер“, рекла нам је Драгана.

Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа отворио је трку. Истакао је да су чланови „Магнума“ пуни ентузијазма, те да се нада да ће подршка општине као генералног спонзора бити подстрек за развој овог спорта у Источном Сарајеву.

„Надам се да ћемо се припремати одмах и за идућу годину јер ова стаза је лиценцирана за наредне три године. Потрудићемо се да додатно побољшамо услове како  би били добри домаћини трке која је такмичарског али и међународног карактера“, рекао је Божовић.

Filter 2019