Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /латиница

ЈАХОРИНА: У току припреме за предстојећу зимску сезону

Извор: СРНА

На Јахорини су у току припреме за зимску сезону и интензивно се ради на уређењу стаза, саопштено је из Олимпијскиг центра.

Стазе су већ раније проширене, ублажене, прилагођени су нагиби и урађена је дренажа, а сада је у току посљедња фаза која подразумијева уклањање и мљевење камена, потпуно заравњивање подлоге специјалном механизацијом која “пегла” све земљане и камене неравнине.

Већ заравњене стазе се хумусирају, а потом се ради затрављивање, и до сада је употријебљено око 7.000 метара кубних хумусног материјала.

У Олимпијском центру су увјерени да ће скијаши ове зиме уживати више него икада скијајући на идеално припремљеним стазама, које ће бити могуће и на минималним количинама снијега.

На Јахорини је у току и рехабилитација дијела регионалног пута на дионици Бистрица-Подграб, дужине 2.250 метара, који предузеће “Путеви Републике Српске” реализују са Олимпијским центром.

Уз подршку општине Пале урађено је и освјетљење трасе дужине од 4.200 метара која води до Олимпијског бара и на тај начин посјетиоцима је омогућено да уживају у шетњи сигурно најљепшом стазом на планини.

Олимпијски центар “Јахорина” у данима пандемије представља уточиште за све већи број посјетилаца, а планинско пространство и нетакнута природа са једне и одлична понуда адреналинских атракција са друге стране пласирали су ову планину на једну од најпожељнијих дестинација овог љета.

Претходног викенда забиљежена је рекордна посјета, што се очекује и овог викенда, а на захтјев корисника услога овог центра, до сутра су сви љетни садржаји посјетиоцима на располагању уз продужено радно вријеме од 9.00 до 19.00 часова.

Filter 2019