Thu. Jan 28, 2021
ћирилица /latinica

Uskoro elaborat o saniranju oštećenja na vrtiću “Vratite nam osmijeh”

Izvor: SRNA

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić najavio je danas da će u narednih nekoliko dana biti završen elaborat o načinu saniranja oštećenja na objektu vrtića “Vratite nam osmjeh” na lokalitetu parka “Sunce”, koji je oštećen usljed pojave klizišta uzrokovanog radovima na obližnjem gradilištu.

Ćosić je naveo i da bi sa Građevinskog fakulteta u Sarajevu uskoro trebalo da stigne tačan nalaz o kakvom klizištu je riječ, odnosno na kojoj dubini se kreće tlo.

“Juče sam obišao dio gdje se pravi stambena zgrada u Karađorđevoj ulici, gđe smo imali situaciju sa klizanjem zemljišta u blizini objekta vrtića. Zid je završen i stvari se stabilizuju. Bilo je tu možda propusta u dijelu da vremenski nije bilo pogođeno izvođenje radova, ali sve je to sada sanirano“, rekao je Ćosić novinarima.

Ćosić je naglasio da je za vrtić “Vratite nam osmjeh” privremeno smješten na alternativnu lokaciju, te da opštinska uprava učestvuje finansijski u plaćanju lokacije, kao što je to radila i proteklih godina.

Prema njegovim riječima, narednih dana u parku “Sunce” biće postavljena bista Slobodanu Principu Selji, česma i nekoliko klupa, a neki dan je potpisan ugovor sa jednom nevladinom organizacijom o tri mini projekta za dodatno uređenje parka.

“Park Sunce je tu gdje jeste i moram da naglasim da nikome nikada nije palo na pamet, niti je imao u planu da uruši bilo kakve zelene površine. Radnici Komunalnog preduzeća Rad redovno održavaju ovaj lokalitet, ali postoje dijelovi parka koji su zaprljani zbog ljudkog nemara i vandalizma, međutim i to se uređuje”, rekao je on.

Filter 2019