Тоалет папир произведен у Палама

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

Наш суграђанин Предраг Јакшић, иначе професор у СШЦ ”Пале”, дошао је на идеју покретања производње папирне конфекције заједно са својим пријатељем Миланом.

-Од самог почетка идеје и реализације и пласмана на тржиште прошло је годину дана, написали смо пројекат и аплицирали на Програм Стартап Српска коју реализује ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске. Овом приликом желим да се срдачно захвалим Заводу за запошљавање и Влади Републике Србије што су имали слуха за овакву идеју и помогли нам при реализацији. Процес реализације је трајао дуго, и сада смо ми тек у почетној фази производње, боримо се за проширење простора, тек се уходавамо у послу и потребно нам је средстава-каже Јакшић.

Бела (Bella) тоалет папир, производ двојице наших суграђана, за сада можете пронаћи у Оногошт маркетима.

-Сматрам да је наш производ квалитетан и више него конкурентан на тржишту, како квалитетом тако и цијеном. За нас је ово тек почетак и надамо се да ће људи, као и локална предузећа, препознати тај квалитет и изаћи нам у сусрет и самим тим подржати локалну привреду и домаћи производ. Оногошт је препознао квалитет нашег производа али и труд који смо ми уложили. Хвала им што су на овај начин имали слуха за домаћу производњу, а ми гарантујемо да квалитет неће изостати-наглашава Јакшић.

За сада у асортиману прозвода имају само Бела тоалет папир, али план им је да у скоријем периоду прошире своје капацитете и асортиман производа са тоалет папира на убрусе, салвете, марамице и слагани папир.

-Породица ми је била подршка од самог почетка и вјеровали су у успјех моје идеје, али сада тек креће права борба за пласман на тржиште. Квалитет нам је на нивоу и цијене су приступачне, али потребно нам је да људи и предузетници подрже наш производ јер ћемо на тај начин поспјешити локалну привреду. Планирамо ширити производне капацитете и у будућности, а то значи прилику за нова радна мјеста и мислим да би то требали утицати на савјест купаца-наводи Јакшић.

Бела за сада има капацитет производње од једне тоне дневно, али за то им је потребан јачи пласман на тржиште и ми се надамо да ће савјест купаца и локалних предузећа утицати на побољшање пласмана на тржиште, што уопште није лако јер већ постоје велике компаније из области папирне конфекције.

-Користимо 100% целулозу коју набављамо од фабрике Целекс из Бањалуке, без икаквих мириса и боја што резултира одличним квалитетом производа. Машине смо узели нове, последња технологија, јер желимо да будемо у корак са временом и конкуренцијом-закључује разговор наш суграђанин Предраг Јакшић.

За све информације или потенцијалну сарадњу можете се јавити на контакт телефон: 066/634-661 – Предраг Јакшић

Filter 2019