Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /латиница

Свечано обиљежена Велика Госпојина, крсна слава општине Пале

Аутор: ФИЛТЕР/ В.Ч.

У Цркви Успења Пресвете Богородице у Палама јутрос је служена литургија поводом обиљежавања крсне славе општине Пале. Након литургије, испред Цркве је кренула свечана литија до спомен – обиљежја погинулим и палим борцима одбрамбено-отаџбинског рата, гдје су положени вијенци.
Након полагања вијенаца традиционално је обиљежена слава општине ломљењем крсног колача у Цркви Успења Пресвете Богородице.

Бошко Југовић, начелник општине Пале, честитао је славу свим грађанима.
“Позивам грађане на толеранцију и љубав једних према другим. Ово је прилика да се сложимо и ујединимо по свим питањима и надам се да општина Пале то показује и да ће тако бити и убудуће”, рекао је Југовић.

“Желим да идуће године славу дочекамо у још љепшем расположењу, а за све остало ћемо лако. Поносан сам што сам предсједник Скупштине општине Пале и што смо у протекле четири године урадили много тога на Палама, иако нас је омела корона нисмо се предали овом невидљивом непријатељу. Надам се до краја ове године довести до циља и извршења све оно што смо планирали”, додао је Синиша Ласица, предсједник Скупштине општине Пале.

Filter 2019