Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /латиница

ИНС: Цијене некретнина остале исте

Извор: СРНА

Потражња за некретнинама у Источном Новом Сарајеву у посљедња четири мјесеца је опала за око 50 одсто, али су цијене квадрата остале исте као прије избијања епидемије вируса корона.

Начелник општине Љубиша Ћосић сматра да цијене некретнина не би требало значајније да опадају, јер су реалне.

Он је рекао Срни да од избијања епидемије вируса корона на тржишту некретнина потражња умањена, али да је веома битно да и даље постоји.

“Изградња великог броја објеката почела је прије епидемије вируса корона, па с обзиром да је тражња у том периоду била много веће купци су купили стамбене и пословне јединице. Управо због тог потенцијала и могућности да имају средства у зградама које завршавају, извођачи радова започињу нове пословне објекте, односно креирају нову понуду, што нам даје наду да ће ова грана привреде наставити да се развија”, појаснио је Ћосић.

Према његовим ријечима, сектор грађевинарства је веома важан за Источно Ново Сарајево, јер је ријеч о привредној грани која је основ економског развоја сваке локалне заједница.

“Иако у ова четити мјесеца имамо лошију ситуацију и пад за неких 50 одсто, увјерен сам да ће како се епидемиолошка ситуација буде поправљала доћи и до повећања потражње за стамбеним и пословним јединицама”, рекао је Ћосић.

Kада је ријеч о цијени квадрата, Ћосић не очекује пад јер су цијене реалне, с обзиром да је радна снага плаћена више него раније и да је грађевински материјал поскупио, тако да је дио профита који извођачи остварују остао исти.

Менаџер продаје у грађевинској фирми “Дом инвест” из Источног Сарајева Огњен Kосмајац рекао је да је продаја станова опала, али да интересовања и продаје и даље има довољно.

“Kод нас је цијена квадрата остала иста и креће се од 1.550 до 1.600 KМ и мислим да неће бити смањења, а исте информације имам и од колега из других фирми. То је нека реална тренутна цијена”, указао је Kосмајац.

Он је рекао да “Дом инвест” тренутно завршава једну зграду, те да су прије неколико мјесеци започели градњу новог објекта, као што су и планирали и прије појаве епидемије вируса корона.

Filter 2019