Sat. Jan 16, 2021
ћирилица /латиница

Имао 70 прекршаја, фалсификовану возачку и био позитиван на кокаин кад је изазвао удес у којем су погинули супружници из Пала

Извор: Новости

Амир Kујовић (36) из Сарајева, осумњичени за изазивање стравичне саобраћајне несреће у којој су погинули супружници Данијела (42) и Дарио Хршум (50) из Пала, након удеса је био позитиван на кокаин, сазнају “Новости”.

Извор близак истрази открива да је, поред позитивног теста на дрогу, Kујовићу измерена концентрација алкохола од 0,4 г/кг.

-Ради се о возачу који се и раније бахато понашао у саобраћају. У Регистру новчаних казни Kујовић има више од 4.500 марака неплаћених казни за разне прекршаје, углавном из области саобраћаја. Евидентирано му је око 70 разних прекршаја – открива извор из истраге.

Он наводи да је Kујовићу возачка дозвола одузета још 2014. године.

У вријеме несреће, али и прије тога, користио је возачку дозволу која је издата у Србији. Постоје индиције да се ради о фалсификованом документу, што је предмет детаљне провјере – тврди добро упућени извор.

Подсјетимо, несрећа се догодила 11. августа код тунела Kаловита брда на магистралном путу Љубогошта – Пале. Супружници Хршум возили су се у “аудију а3” који се директно сударио са “мерцедесом 350 ГЛЕ” којим је управљао Kујовић. Он је у несрећи лакше повријеђен, као и двоје његових сапутника, Ђ. Ч. и И. Д., док је сувозач Амина Р. задобила прелом поткољенице.

Први резултати истраге указују да је несрећу изазвао Kујовић који је “мерцедесом” прешао у лијеву саобраћајну траку и директно ударио у “ауди”. Након судара Kујовић је ухапшен, а одлуком Окружног суда у Источном Сарајеву одређен му је једномесечни притвор. Његова одбрана је на ту одлуку уложила жалбу коју је судско вијеће одбило као неосновану.

Одлуком суда Kујовић ће иза решетака остати до средине септембра. Притвор је одређен због опасности од бјекства, бојазни од понављања дјела, те узнемирења јавности. Иза страдалих Хршума остала су два малолетна сина.

Kујовић је власник ноћног клуба “Валтер” и кафића “Мјузик” у Сарајеву. И раније је имао проблема са законом и хапшен је због пуцњаве у једном ноћном клубу. Уколико му се докаже кривица, пријети му казна затвора од три до 15 година.

Filter 2019