Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /latinica

Epidemiološka situacija u Palama pod kontrolom, do sada oporavljeno 61 lice

Izvor: Paljanske novosti

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Pale zaključeno je da je epidemiološka situacija u Palama pod kontrolom, te da je do sada evidentirano 61 lice koje se oporavilo od virusa korona, rekao je za „Paljanske novosti“ komandant Štaba Boško Jugović.

On je istakao da je u ovoj lokalnoj zajednici aktivno 39 slučajeva ovoga virusa, te da se trenutno očekuju rezultati uzoraka koji su iuzeti u toku jučerašnjeg dana.

„Posebno smo obratili pažnju na činjenicu da su se pojavili slučajevi virusa korona u Domu za stara lica `Natura`, a iz tog razloga preduzeli smo aktivnost testiranja i zaposlenih i korisnika Doma, kao i svakog lica koje je na bilo koji način vezano za tu ustanovu, te je ukupno 58 lica testirano. Takođe, sa današnjim danom, uzeli smo redovna 34 uzorka, uključujući i one koje testiramo u fazi oporavka. Komunalna policija od Doma zdravlja redovno dobija izvještaje o zaraženim licima, obilazi ih i vrši kontrolu poštivanja propisanih mjera“, istakao je Jugović.

On je naglasio da je dogovoreno sa inspekcijskim organima da, u saradnji sa Komunalnom policijom, bude pooštrena kontrola ugostiteljskih objekata, kao i svih ustanova koje organizuju masovnija okupljanja.

„Ponovo apelujemo na građane da izbjegavaju masovna okupljanja, koriste socijalnu distancu, upotrebljavaju zaštitne maske, izbjegavaju duži boravak u zatvorenim prostorijama, te da provjetravaju prostorije. Takođe, moramo voditi računa i o privrednim subjektima, svako pooštravanje mjera mora biti dobro izvagano. Mislim da mnogo više možemo postići individualnom odgovornošću, nego mjerama koje bi imale jak odjek u javnosti“, dodao je Jugović.

On je naglasio da će opštinski Štab za vanredne situacije sutra ponovo održati sjednicu, te da će i dalje pratiti epidemiološku situaciju i, u skladu sa njom, procijeniti da li je potrebno preduzimati oštrije mjere.

Filter 2019