Mon. Nov 23, 2020
ћирилица /латиница

Епидемиолошка ситуација у Палама под контролом, до сада опорављено 61 лице

Извор: Паљанске новости

На данашњој сједници Штаба за ванредне ситуације општине Пале закључено је да је епидемиолошка ситуација у Палама под контролом, те да је до сада евидентирано 61 лице које се опоравило од вируса корона, рекао је за „Паљанске новости“ командант Штаба Бошко Југовић.

Он је истакао да је у овој локалној заједници активно 39 случајева овога вируса, те да се тренутно очекују резултати узорака који су иузети у току јучерашњег дана.

„Посебно смо обратили пажњу на чињеницу да су се појавили случајеви вируса корона у Дому за стара лица `Натура`, а из тог разлога предузели смо активност тестирања и запослених и корисника Дома, као и сваког лица које је на било који начин везано за ту установу, те је укупно 58 лица тестирано. Такође, са данашњим даном, узели смо редовна 34 узорка, укључујући и оне које тестирамо у фази опоравка. Комунална полиција од Дома здравља редовно добија извјештаје о зараженим лицима, обилази их и врши контролу поштивања прописаних мјера“, истакао је Југовић.

Он је нагласио да је договорено са инспекцијским органима да, у сарадњи са Комуналном полицијом, буде пооштрена контрола угоститељских објеката, као и свих установа које организују масовнија окупљања.

„Поново апелујемо на грађане да избјегавају масовна окупљања, користе социјалну дистанцу, употребљавају заштитне маске, избјегавају дужи боравак у затвореним просторијама, те да провјетравају просторије. Такође, морамо водити рачуна и о привредним субјектима, свако пооштравање мјера мора бити добро извагано. Мислим да много више можемо постићи индивидуалном одговорношћу, него мјерама које би имале јак одјек у јавности“, додао је Југовић.

Он је нагласио да ће општински Штаб за ванредне ситуације сутра поново одржати сједницу, те да ће и даље пратити епидемиолошку ситуацију и, у складу са њом, процијенити да ли је потребно предузимати оштрије мјере.

Filter 2019