Mon. Sep 28, 2020
ћирилица /latinica

Tomislav Kovač: Podjele za šaku dolara

Na adresu OBO „Ilidžanski borac“ stiglo je pismo Tomislava Kovača, ratnog komandanta policije RS, dostavljeno medijima, a koje prenosimo u cijelosti:

PODJELE ZA ŠAKU DOLARA

Stvaraoci Republike Srpske, čuvari, branitelji,demokrate, ratni zločinci, žrtve rata, bivši, izvorni….. Sve je na prodaju kao i ordeni na beogradskom „buvljaku“…. Sve za šaku dolara! Jedni se prodaju crvenim „voždovima“ na vlasti, drugi Bakir-begu i raznim bjelosvjetskim hoštaplerima.
Šta nude?
Nude sve što vrijedi ,od krvlju stvorene, Republike Srpske.
Panično bježeći od sudbine bijednog prosjaka i zajedno noseći orden, odriču se svega za šta su se borili, osim onog što im „voždovi“, begovi i ausrtougarski namjesnici ne dozvole…

Gdje ste vi iz Boračke organizacije?
Još uvijek ste heterogeni, mnogo vas je i još vam nisu doskočili jer ne mogu vas sve kupiti, niti zaplašiti, mada mi u zadnje vrijeme, povremeno neki vaši, moji ,liče na članove pjevačkog društva..
Ali Ilidžanci su nešto drugo i niko nam nije ravan ..
Svi smo došli u Niš, odati posljednju počast, velikom srpskom sinu, doktoru Laziću. Nigdje se na jednom mjestu, kao na grobu doktora Lazića, nije okupio toliki broj junaka, kojima đavo nije ukrao dušu i porodica njihovih časno poginulih saboraca.

Danas kad vam sud treba rješavati ove sramne priče o stvaraocima, kao akter tih istorijskih događaja vas molim..

Naši poslanici iz prvog sastava Narodne skupštine RS, politički su heroji, koji su doprinjeli političkom jedinstvu i pozicioniranju Srpske za pregovore u Dejtonu. Međutim, nakon rata, oni najbolji, najpošteniji od njih, dovedeni su u bijedu, da bi se oni najgori među njima, uz spregu vlasti, prekrstili u stvaraoce, što samo Bogu pripada i tako nas sve, samo dodatno podijelili.
Time su, kojekavim političkim kerovima, samo dali dodatnu priliku da se oko njih tuku, sve dok ih ne rastrgnu a onda udare i na vas borce.
Zbog toga vas molim, da se prisjetimo našeg čika Ljube Bosiljčića, poslanika, skromnog čovjeka i svakako našeg velikog Cece Stanojevića.
Nisu oni Momini stvaraoci,već naši Ilidžanci, koji su zajedno sa našim kriznim štabom, policijom, stvorili srpsku opštinu Ilidža.
Tri brigade Vojske RS, pet ministara u Vladi RS…..
Sve to pripada vama,bivšim borcima Ilidže, jer vi ste jedini istinski čuvari tih vrijednosti i neko ko cijeni te ljude.

Pokrenite Boracku organizaciju na nivou RS , pod sloganom -„DOSTA VIŠE POLITIČKE PRODAJE., PRODAJE KRVLJU NATOPLJENIH VRIJEDNOSTI REPUBLIKE SRPSKE!“
Tu je glavni problem u RS…..

Kao što to niste činili ni 92. godine, ni sada nemojte stajati pognute glave.
Glavu gore, moji saborci, neka vaša odlučnost obasja i rastjera sve tamne oblake koji su se nadvili nad Republikom Srpskom!

general Tomislav Kovač
ratni komandant policije RS

Filter 2019