Tue. Sep 29, 2020
ћирилица /latinica

Paljanski stadion uskoro dobija atletsku stazu

Autor: FILTER

Na stadionu „Vlajko Petrović“ u Palama počinje izgradnja atletske staze.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva potpisao je danas ugovor sa izvođačima radova, a rok za završetak staze je 90 dana.

Stazu će raditi firme „Mibral“ iz Sarajeva i „Top-sport“ iz Bijeljine. Vrijednost projekta je 391 000 KM, a ugovorom je predviđeno da radovi budu okončani za 90 dana.

„Pokušaćemo to uraditi u kraćem roku ako vremenski uslovi i ostale okolnosti to dozvole, možda čak i u roku od 60 dana. Uradiće se profesionalno, u skladu sa standardima, moći će se koristiti i za
rekreaciju i za profesionalne sportske aktivnosti“, rekla je Maja
Bralović-Smit, direktor firme „Mibral“

Izgradnja staze mnogo će značiti studentima Fakulteta fizičkog
vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Fakultet je upravo u dvorani „Peki“ koja se nalazi pored stadiona dobio prostor za učionice i praktičnu nastavu. Stazi se raduju rekreativci, atletičari te fudbaleri „Romanije“.

„Već imamo ponude određenih inostranih reprezentacija da dođu na
pripreme i sigurno će staza ,uz dvoranu „Peki“ i stadion, dobro doći. Biće to dobra promocija Pala i Istočnog Sarajeva“, rekao je Saša Lasica predsjednik FK „Romanija“.

Sredstva za atletsku stazu obezbijeđena su iz budžeta Grada Istočno Sarajevo.

„Smatram da je ovo veliki dan za sportsku infrastrukturu opštine Pale. Lično sam zadovoljan što sam u prilici da sam na čelu institucije koja finansira ovako važan projekat u jednoj od gradskih opština“, izjavio je Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Filter 2019