Sat. Aug 15, 2020
ћирилица /латиница

Код 136 особа у Републици Српској потврђено присуство вируса корона

Извор: Институт за јавно здравство РС

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Општој болници Бијељина и Универзитетској болници Фоча , извршено је тестирање 675 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 136 особа у Републици Српској.

Ради се о 76 мушких и 60 женских особа, од којих је 24 млађе, 88 средње и 24 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 20 особа је из Бањалуке, 14 из Требиња, 12 из Зворника, 11 особа је из Бијељине, по шест из Модриче и Српца, по пет из Добоја, Фоче и Шамца, четири особе су из Дервенте, по три из Братунца, Вишеграда, Кнежева, Козарске Дубице, Теслића и Челинца, по двије су из Билеће, Гацка, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Невесиња, Петрова, Прњавора и Рибника и по једна особа је из Котор Вароша, Мркоњић Града и Приједора.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Љубиња, жени старије животне доби из Петрова и жени средње животне доби из Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.624 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 160 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.224 особе. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 49.248 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 256, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 61, а у oпштим болницама 195.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.626 особа,

Filter 2019