Fri. Sep 18, 2020
ћирилица /latinica

U subotu u Vojkovićima prva auto trka u organizaciji “Magnum”-a

Autor: FILTER/ M.K.

U Istočnom Sarajevu će u subotu, 01. avgusta, biti održana prva trka – auto-moto slalom koja se boduje za šampionat BiH. Organizator trke je Auto-karting klub „Magnum“ iz Istočnog Sarajeva.


Trka se organizuje u okviru obilježavanja manifestacije “4. avgust”, a voziće se magistralnim putem od mosta u Vojkovićima do mosta u Krupcu. Pripreme počinju u subotu već oko 07:30, a planirano je da dio magistralnog puta bude zatvoren već od 09:00.

„Pravimo prvu trku za šampionat BiH. Nažalost nismo mogli prije, ova situacija nam je napravila malo problema ali nadam se da ćemo to riješiti dobrom organizacijom. Zahvaljujem se Opštini Istočna Ilidža našem sponzoru koji nas je maksimalno podržao.Očekujemo 20-30 takmičara iz Srbije, naše prijatelje iz Jajca, Tuzle, Banjaluke, Trebinja“, rekao nem je Davor Sikima iz kluba „Magnum“ Istočno Sarajevo.

„Izuzetno nam je drago da prvi put ove godine na području Istočne Ilidže imamo trku, staza je licencirana i nadam se da će ovo postati tradicija“, rekao je Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža.

Pripreme za organizaciju prve trke u Istočnom Sarajevu privode se kraju, a da pomognu u organizaciji stigli su i njihovi prijatelji iz Srbije.

„Došli smo da podržimo našu braću iz Istočnog Sarajeva jer oni dolaze kod nas i podržavaju naše trke. Pravi su domaćini i došli smo da pomognemo da se staza što bolje napravi i da je obezbijedimo maksimalno“, rekao nam je Srđan Petrov iz Beograda, član kluba „Fanatik“ Pančevo.

Auto-karting klub “Magnum” iz Istočnog Sarajeva postoji dvije godine i vicešampioni su BiH po generalnom plasmanu.


Filter 2019