Sat. Sep 26, 2020
ћирилица /латиница

У суботу у Војковићима прва ауто трка у организацији “Магнум”-а

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

У Источном Сарајеву ће у суботу, 01. августа, бити одржана прва трка – ауто-мото слалом која се бодује за шампионат БиХ. Организатор трке је Ауто-картинг клуб „Магнум“ из Источног Сарајева.


Трка се организује у оквиру обиљежавања манифестације “4. август”, а возиће се магистралним путем од моста у Војковићима до моста у Kрупцу. Припреме почињу у суботу већ око 07:30, а планирано је да дио магистралног пута буде затворен већ од 09:00.

„Правимо прву трку за шампионат БиХ. Нажалост нисмо могли прије, ова ситуација нам је направила мало проблема али надам се да ћемо то ријешити добром организацијом. Захваљујем се Општини Источна Илиџа нашем спонзору који нас је максимално подржао.Очекујемо 20-30 такмичара из Србије, наше пријатеље из Јајца, Тузле, Бањалуке, Требиња“, рекао нем је Давор Сикима из клуба „Магнум“ Источно Сарајево.

„Изузетно нам је драго да први пут ове године на подручју Источне Илиџе имамо трку, стаза је лиценцирана и надам се да ће ово постати традиција“, рекао је Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа.

Припреме за организацију прве трке у Источном Сарајеву приводе се крају, а да помогну у организацији стигли су и њихови пријатељи из Србије.

„Дошли смо да подржимо нашу браћу из Источног Сарајева јер они долазе код нас и подржавају наше трке. Прави су домаћини и дошли смо да помогнемо да се стаза што боље направи и да је обезбиједимо максимално“, рекао нам је Срђан Петров из Београда, члан клуба „Фанатик“ Панчево.

Ауто-картинг клуб “Магнум” из Источног Сарајева постоји двије године и вицешампиони су БиХ по генералном пласману.


Filter 2019