Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /latinica

Priznanja najboljim sportistima, trenerima i sportskim radnicima Istočnog Sarajeva

Izvor: FILTER/ M.K.

Jelena Arnautović iz Džudo kluba “Romanija” Pale najbolji je sportista Istočnog Sarajeva u 2019. godini.

Arnautovićeva je prošle godine osvojila zlatnu medalju na seniorskom prvenstvu Balkana, dva peta mjesta na evropskim kupovima, zlatnu medalju na prvenstvu Republike Srpske, srebrnu na prvenstvu BiH za seniore, a zauzela je i 28. mjesto na evropskoj džudo listi za 2019. godinu.

Džudo klub “Famos” najbolji je sportski klub. Džudisti “Famosa” su tokom prošle godine na zvaničnim prvenstvima Republike Srpske osvojili 17 zlatnih i po 18 srebrnih i bronzanih medalja. Na zvaničnim prvenstvima BiH, osvojili su 12 zlatnih, 11 srebrnih i 13 bronzanih medalja, dok su sa evropskih takmičenja donijeli pet medalja i jedno peto mjesto.

“U konkurenciji seniora smo u ukupnom plasmanu najbolji klub Džudo saveza Republike Srpske, a na nivou BiH smo iza sarajevske “Bosne”. Istočno Sarajevo je već sada prepoznatljivo po sportu, sportskim rezultatima i klubovima”, rekao je Željko Šiljegović.

Najbolji sportski radnik je Dejan Jerkić, osnivač i tener Džiu džicu kluba “Jahorina” Pale. Klub je od osnivanja 2016. godine postao jedan od tri najmasovnija i najuspješnija kluba u Republici Srpskoj, osvojivši, samo, prošle godine 160 medalja.

Jerkić rekao da je ovo priznanje velika čast za klub, za čije uspjehe su, osim sportista, zaslužni treneri i uprava.

Najbolji trener je Ljubiša Majdov iz Džudo kluba “Randori”. Majdov je prošle godine izabran i za najboljeg sportskog trenera Republike Srpske u izboru “Glasa Srpske”. Odlukom Džudo saveza Srbije, Majdov je u aprilu dobio priznanje za najuspješnijeg trenera u ovom olimpijskom ciklusu. Nagradu za najboljeg trenera preuzeo je njegov sin Stefan.

“I pored svih nagrada, značajno je kada dobijete priznanje u svom gradu. To znači da ste priznati i tu gdje živite i radite cijeli život. Što se tiče “Randorija” trenutno radimo u prirodi, na otvorenom jer je zdrvlje na prvom mjestu, potom naša sportska solidarnost pa rezultati kojih će biti i u budućnosti”, rekao je Stefan Majdov.

Priznanja su dodijeljena i u kategoriji sportista sa invaliditetom.

Udruženje za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Sunce” sa Pala i ove godine je izbarano za najuspješnije u Istočnom Sarajevu.

U kategoriji najuspješnijeg sportiste lica sa posebnim potrebama žiri je nagradio Snježanu Džidu iz Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška”“ Sokolac i Miladu Elez članicu “Sunca” sa Pala.

Predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić rekao je da je cilj današnje svečanosti da se izrazi zahvalnost i pruži podrška sportistima i klubovima iz Istočnog Sarajeva, koji su najbolji predstavnici i promoteri ovog grada.

“I pored situacije izazvane virusom korona, koja je uticala i na sport, vidimo da oni vrijedno rade i zajedno sa nama se nadaju da će aktuelna situacija uskoro proći kako bi bili spremni za nova takmičenja i uspjehe”, naveo je Lučić.

Proglašeni su najperspektivniji sportisti Isttočnog Sarajeva u 2019. godini.

Filter 2019