Tue. Sep 29, 2020
ћирилица /латиница

Признања најбољим спортистима, тренерима и спортским радницима Источног Сарајева

Извор: ФИЛТЕР/ М.К.

Јелена Арнаутовић из Џудо клуба “Романија” Пале најбољи је спортиста Источног Сарајева у 2019. години.

Арнаутовићева је прошле године освојила златну медаљу на сениорском првенству Балкана, два пета мјеста на европским куповима, златну медаљу на првенству Републике Српске, сребрну на првенству БиХ за сениоре, а заузела је и 28. мјесто на европској џудо листи за 2019. годину.

Џудо клуб “Фамос” најбољи је спортски клуб. Џудисти “Фамоса” су током прошле године на званичним првенствима Републике Српске освојили 17 златних и по 18 сребрних и бронзаних медаља. На званичним првенствима БиХ, освојили су 12 златних, 11 сребрних и 13 бронзаних медаља, док су са европских такмичења донијели пет медаља и једно пето мјесто.

“У конкуренцији сениора смо у укупном пласману најбољи клуб Џудо савеза Републике Српске, а на нивоу БиХ смо иза сарајевске “Босне”. Источно Сарајево је већ сада препознатљиво по спорту, спортским резултатима и клубовима”, рекао је Жељко Шиљеговић.

Најбољи спортски радник је Дејан Јеркић, оснивач и тенер Џиу џицу клуба “Јахорина” Пале. Клуб је од оснивања 2016. године постао један од три најмасовнија и најуспјешнија клуба у Републици Српској, освојивши, само, прошле године 160 медаља.

Јеркић рекао да је ово признање велика част за клуб, за чије успјехе су, осим спортиста, заслужни тренери и управа.

Најбољи тренер је Љубиша Мајдов из Џудо клуба “Рандори”. Мајдов је прошле године изабран и за најбољег спортског тренера Републике Српске у избору “Гласа Српске”. Одлуком Џудо савеза Србије, Мајдов је у априлу добио признање за најуспјешнијег тренера у овом олимпијском циклусу. Награду за најбољег тренера преузео је његов син Стефан.

“И поред свих награда, значајно је када добијете признање у свом граду. То значи да сте признати и ту гдје живите и радите цијели живот. Што се тиче “Рандорија” тренутно радимо у природи, на отвореном јер је здрвље на првом мјесту, потом наша спортска солидарност па резултати којих ће бити и у будућности”, рекао је Стефан Мајдов.

Признања су додијељена и у категорији спортиста са инвалидитетом.

Удружење за дјецу и омладину са посебним потребама “Сунце” са Пала и ове године је избарано за најуспјешније у Источном Сарајеву.

У категорији најуспјешнијег спортисте лица са посебним потребама жири је наградио Сњежану Џиду из Удружења за помоћ лицима са посебним потребама “Подршка”“ Соколац и Миладу Елез чланицу “Сунца” са Пала.

Предсједник Скупштине града Мирослав Лучић рекао је да је циљ данашње свечаности да се изрази захвалност и пружи подршка спортистима и клубовима из Источног Сарајева, који су најбољи представници и промотери овог града.

“И поред ситуације изазване вирусом корона, која је утицала и на спорт, видимо да они вриједно раде и заједно са нама се надају да ће актуелна ситуација ускоро проћи како би били спремни за нова такмичења и успјехе”, навео је Лучић.

Проглашени су најперспективнији спортисти Истточног Сарајева у 2019. години.

Filter 2019