Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /латиница

ЉУБИША ЋОСИЋ: Највећи број заражених има лакше симптоме

Извор: СРНА

Највећи број заражених вирусом корона у општини Источно Ново Сарајево су млађи и људи средње животне доби са лакшим симптомима, а углавном је ријеч о породичним кластерима, изјавио је Срни начелник општине Љубиша Ћосић.

Ћосић је рекао да је епидемиолошка ситуација под контролом, али је истакао да се свакодневно на подручју шест општина града Источног Сарајева региструје 10 до 20 новозаражених вирусом корона.

“Мјере које су биле у почетку епидемије релаксиране су и логично је очекивати да ће број заражених да расте с обзиром на то да вирус никада није изашао из друштва”, констатовао је Ћосић, те напоменуо да је данас потврђено седам нових случајева заразе на подручју Источног Новог Сарајева.

Ћосић је нагласио да на подручју Источног Новог Сарајева, односно града Источног Сарајева, има добољан број тестова и да се тестирања проводе редовно, на дневној основи.

“Заражени, а ради се углавном о породичним кластерима, се евидентирају, стављају у самоизолацију уз давање упустава, пописују се и прате њихови контакти, а Kомунална полиција прати провођење прописаних мјера самоизолације”, додао је Ћосић.

Он је додао да се лица код којих се појаве симптоми здравствено збрињавају у медицинским установама, у првом реду Дому здравља, а по потреби и у Болници “Србија”.

Он је похвалио сарадњу Kомуналне полиције, Регионалног центра у Источном Сарајеву Института за јавно здравство Републике Српске, Дома здравља и Болнице “Србија” у времену када број новозаражених на подручју општине расте.

Filter 2019