Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /latinica

SOKOLAC: Grad, obilna kiša i udari groma nanijeli štetu selima

Izvor: SRNA

Grad, obilna kiša i udari groma nanijeli su štetu poljoprivrednim imanjima i lokalnim putevima na jednoj dijelu opštine Sokolac i izazvali više prekida u elektrosnabdijevanju.

Rukovodilac elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac Blaženko Bulajić rekao je Srni da je dio gradskog naselja sinoć ostao bez struje zbog udara groma, ali je kvar otklonjen.

Bulajić je naveo da jedino još nije otklonjen kvar na 35-kilovoltnom dalekovodu Ravna Romanija, gdje ekipe rade na tome da vrate četiri trafo-stanice pod napon.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni da je sinoć voda prodrla u podrume više porodičnih kuća u naselju Ćilimara i da je lokalna uprava organizovala mehanizaciju da prekopa dio prilaznog puta da bi prekinula oborinsku bujucu prema tom naselju.

On je istakao da su sinoć jak grad i obilna kiša nanijeli veliku štetu na usjevima u selu Vražići, te oštetili lokalni put na više lokacija u tom i susjednom selu Sajice.

Mještani su ispričali da je najviše štete grad sinoć nanio mještanima četiri sela na području Ravne Romanije, te susjednih sela Pediše, Sajice i Vražići, kao i u nekoliko sela na Glasinačkom polju.

Glad veličine lješnika sinoć je od 19.00 do 21.00 čas potpuno prekrio livade i puteve i nanio veliku štetu na usjevima i lokalnim putevima.

Filter 2019