СОКОЛАЦ: Град, обилна киша и удари грома нанијели штету селима

Извор: СРНА

Град, обилна киша и удари грома нанијели су штету пољопривредним имањима и локалним путевима на једној дијелу општине Соколац и изазвали више прекида у електроснабдијевању.

Руководилац електродистрибутивне Радне јединице Соколац Блаженко Булајић рекао је Срни да је дио градског насеља синоћ остао без струје због удара грома, али је квар отклоњен.

Булајић је навео да једино још није отклоњен квар на 35-киловолтном далеководу Равна Романија, гдје екипе раде на томе да врате четири трафо-станице под напон.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да је синоћ вода продрла у подруме више породичних кућа у насељу Ћилимара и да је локална управа организовала механизацију да прекопа дио прилазног пута да би прекинула оборинску бујуцу према том насељу.

Он је истакао да су синоћ јак град и обилна киша нанијели велику штету на усјевима у селу Вражићи, те оштетили локални пут на више локација у том и сусједном селу Сајице.

Мјештани су испричали да је највише штете град синоћ нанио мјештанима четири села на подручју Равне Романије, те сусједних села Педише, Сајице и Вражићи, као и у неколико села на Гласиначком пољу.

Глад величине љешника синоћ је од 19.00 до 21.00 час потпуно прекрио ливаде и путеве и нанио велику штету на усјевима и локалним путевима.

Filter 2019