Mon. Sep 21, 2020
ћирилица /latinica

SDS ISTOČNA ILIDŽA: Samoprozvanim stvaraocima Republike Srpske

Saopštenje za javnost OO SDS Istočna Ilidža prenosimo u cjelosti.

Devedesetih godina Srpska demokratska stranka, kao narodni pokret usmjeren protiv sile i nepravde, ujedinjen u odbrani srpstva i svog naroda, kucala je jednim bilom i drhtala jednim srcem za cijelu Republiku Srpsku, u čije su temelje položeni herojski životi naše djece, hrabrih boraca, naših sestara i braće – istinskih stvaralaca Republike Srpske. 

Danas, dvijehiljaditih, opet kucamo kao jedno, u odbrani časti i dostojanstva poginulih, njihovih porodica, ratnih–vojnih invalida i svih žrtava rata, ali i integriteta samog pojma „stvaraoci Republike Srpske“.

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Istočna Ilidža najoštrije osuđuje zahtjev Asocijacije „Stvaraoci Republike Srpske“ da im se isplate poslaničke plate za ratne godine. 

U ime stradale djece, ojađenih majki, poginulih drugova, sahranjene braće, u ime krvavog Srpskog Sarajeva i kostiju koje smo na rukama iznosili. U ime svake suze i rane koju ste sramnim zahtjevom otvorili. U ime pravde, istine i mjesta gdje se stvarala Republika Srpska. U ime usana koje više ne govore, a koje su sve dale – osuđujemo!

Na čelo Republike Srpske danas su stali ratni profiteri. Sudbinu nam kroje oni koji nikada nisu pregazili pedalj zemlje vojničkom čizmom. Svima su puna usta Republike Srpske, a džepovi novca građana, dok nam se djeca liječe porukama operatera i humanošću dobrih ljudi. Prst u oko je ovaj zahtjev, kojim se u istu ravan stavlja sigurna poslanička klupa i hladni vojnički rov. Gdje se na istu listu zaslužnih upisuju ratni profiter i poginuli srpski borac. Gdje se hiljade i hiljade traže, a zaslužnima daje milostinja. Gdje su iskonski stvaraoci na margini društva, koje srlja u propast, politikom sadašnje vlasti.

Zbog Srpske Ilidže i Srpskog Sarajeva, zbog današnje Istočne Ilidže i Istočnog Sarajeva, kojima vlast pohrli samo pred izbore, zbog svakog djeteta poginulog borca, svakog ratnog-vojnog invalida, svake unesrećene porodice, zbog naše prošlosti i budućnosti – iskoristićemo sve raspoložive mehanizme da spriječimo realizaciju sramnog zahtjeva ljudi kojima je Republika dala sve, a oni njoj ni poštovanje.

Filter 2019