Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /латиница

СДС ИСТОЧНА ИЛИЏА: Самопрозваним ствараоцима Републике Српске

Саопштење за јавност ОО СДС Источна Илиџа преносимо у цјелости.

Деведесетих година Српска демократска странка, као народни покрет усмјерен против силе и неправде, уједињен у одбрани српства и свог народа, куцала је једним билом и дрхтала једним срцем за цијелу Републику Српску, у чије су темеље положени херојски животи наше дјеце, храбрих бораца, наших сестара и браће – истинских стваралаца Републике Српске. 

Данас, двијехиљадитих, опет куцамо као једно, у одбрани части и достојанства погинулих, њихових породица, ратних–војних инвалида и свих жртава рата, али и интегритета самог појма „ствараоци Републике Српске“.

Општински одбор Српске демократске странке Источна Илиџа најоштрије осуђује захтјев Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ да им се исплате посланичке плате за ратне године. 

У име страдале дјеце, ојађених мајки, погинулих другова, сахрањене браће, у име крвавог Српског Сарајева и костију које смо на рукама износили. У име сваке сузе и ране коју сте срамним захтјевом отворили. У име правде, истине и мјеста гдје се стварала Република Српска. У име усана које више не говоре, а које су све дале – осуђујемо!

На чело Републике Српске данас су стали ратни профитери. Судбину нам кроје они који никада нису прегазили педаљ земље војничком чизмом. Свима су пуна уста Републике Српске, а џепови новца грађана, док нам се дјеца лијече порукама оператера и хуманошћу добрих људи. Прст у око је овај захтјев, којим се у исту раван ставља сигурна посланичка клупа и хладни војнички ров. Гдје се на исту листу заслужних уписују ратни профитер и погинули српски борац. Гдје се хиљаде и хиљаде траже, а заслужнима даје милостиња. Гдје су исконски ствараоци на маргини друштва, које срља у пропаст, политиком садашње власти.

Због Српске Илиџе и Српског Сарајева, због данашње Источне Илиџе и Источног Сарајева, којима власт похрли само пред изборе, због сваког дјетета погинулог борца, сваког ратног-војног инвалида, сваке унесрећене породице, због наше прошлости и будућности – искористићемо све расположиве механизме да спријечимо реализацију срамног захтјева људи којима је Република дала све, а они њој ни поштовање.

Filter 2019