Wed. Sep 23, 2020
ћирилица /латиница

Код 146 особа потврђено присуство вируса корона

Извор: Институт за јавно здравство РС

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Општој болници Бијељина и Универзитетској болници Фоча, извршено је тестирање 655 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 146 особa у Републици Српској.

Ради се о 59 мушких и 87 женских особа , од којих је 29 млађе, 98 средње и 19 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 40 особа је из Бањалуке, 12 особа из Прњавора, 11 из Вишеграда, десет особа је из Бијељине, девет из Сокоца, пет из Дервенте, по четири особе су из Лакташа, Модриче, Пала, Фоче и Шамца, по три су из Зворника, Источног Новог Сарајева, Рогатице, Угљевика и Шипова, по двије особе из Добоја, Источне Илиџе, Котор Вароша, Лопара, Мркоњић Града, Рибника и Теслића и по једна особа је из Братунца, Градишке, Кнежева, Козарске Дубице, Невесиња, Пелагићева, Петрова, Рудог, Требиња и Хан Пијеска.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Мркоњић Града и мушкарцу старије животне доби из Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.044 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 151 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.965 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 46.300 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 248, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 55, а у oпштим болницама 193.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 4.178 особа, а надзор је завршен код 41.819 особа.

Filter 2019