Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /latinica

Prvo rješavati problem boraca koji su bili u rovu

Izvor: SRNA

Predsjedništvo, te Odbor ratnih vojnih invalida i Odbor porodica poginulih boraca Boračke organizacije /BORS/ Republike Srpske zauzeli su stav da je, sve dok se ne riješi problem boraca Vojske Republike Srpske koji su, kako su naveli, trunuli u rovovima četiri i više godina, nedopustivo i razmišljati o rješavanju drugih kategorija.

“Kada se riješe boračke kategorije nemamo ništa protiv da se riješe i zahtjevi Asocijacije Stvaraoci Republike Srpske“, saopšteno je iz Predsjedništva BORS-a.

Predsjedništvo BORS-a navodi da je za Boračku organizaciju problem nezaposlenih boraca najznačajnije pitanje, a iskreno vjeruju i za vlasti u Republici Srpskoj.

“Predsjedništvo BORS-a i Odbor ratnih vojnih invalida i Odbor porodica poginulih boraca nikako ne žele da umanje značaj koji su dali članovi Asocijacije Stvaraoci Republike Srpske, ali takođe smatraju da je u ratu bila privilegija baviti se politikom u odnosu na rov”, zaključeno je u saopštenju koje je potpisao predsjednik Predsjedništva BORS-a Goran Rogić.

Stranke koje participiraju u Narodnoj skupštini Srpske juče su na Palama potpisale Izjavu o podršci inicijativi za rješavanje pitanja stvaralaca Republike Srpske, odnosno o isplati valorizovane naknade za ratni period za poslanike u prvom sazivu Narodne skupštine, tri člana Predsjedništva i članove Vlade Republike Srpske.

Filter 2019