Mon. Sep 21, 2020
ћирилица /латиница

Прво рјешавати проблем бораца који су били у рову

Извор: СРНА

Предсједништво, те Одбор ратних војних инвалида и Одбор породица погинулих бораца Борачке организације /БОРС/ Републике Српске заузели су став да је, све док се не ријеши проблем бораца Војске Републике Српске који су, како су навели, трунули у рововима четири и више година, недопустиво и размишљати о рјешавању других категорија.

“Kада се ријеше борачке категорије немамо ништа против да се ријеше и захтјеви Асоцијације Ствараоци Републике Српске“, саопштено је из Предсједништва БОРС-а.

Предсједништво БОРС-а наводи да је за Борачку организацију проблем незапослених бораца најзначајније питање, а искрено вјерују и за власти у Републици Српској.

“Предсједништво БОРС-а и Одбор ратних војних инвалида и Одбор породица погинулих бораца никако не желе да умање значај који су дали чланови Асоцијације Ствараоци Републике Српске, али такође сматрају да је у рату била привилегија бавити се политиком у односу на ров”, закључено је у саопштењу које је потписао предсједник Предсједништва БОРС-а Горан Рогић.

Странке које партиципирају у Народној скупштини Српске јуче су на Палама потписале Изјаву о подршци иницијативи за рјешавање питања стваралаца Републике Српске, односно о исплати валоризоване накнаде за ратни период за посланике у првом сазиву Народне скупштине, три члана Предсједништва и чланове Владе Републике Српске.

Filter 2019