Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /latinica

PALE: Saradnja Narodne biblioteke sa Udruženjem višečlanih porodica “4+”

Autor: FILTER/V.Č.

Danas je potpisan ugovor o saradnji Narodne biblioteke Pale sa Udruženjem višečlanih porodica “4+”. Preko stotinu djece članova udruženja imaće besplatno članstvo u Narodnoj biblioteci u Palama. Nakon potpisivanja ugovora, direktor Narodne biblioteke u Palama, Bojan Čvoro, podijelio je set knjiga za sedmero djece.


-Inicijativu o ovoj saradnji pokrenulo je Udruženje” 4+” na čelu sa gospodinom Željkom Ninkovićem i mi smo to objeručke prihvatili. Nama će značiti tih nekih 140 novih članova, a nadam se da će njima značiti to što uvijek imaju na raspolaganju preko 30 hiljada knjiga naše biblioteke. Uvijek ćemo se sa zadovoljstvom odazvati na poziv ovog udruženja, i pošto je sada već sredina ove godine, odlučili smo da im članstvo produžimo do kraja 2021. godine-izjavio je direktor Narodne biblioteke, Bojan Čvoro.


Predsjednik Udruženja 4+, Željko Ninković, zahvalio se direktoru biblioteke.

-Nadam se da je ovo prvi korak da i ostali vide i da na neki mali način mogli da učine mnogo nama članovima udruženja, i nadam se da će ovo podstaći mlade bračne parove koji možda budu postali naši članovi- rekao je Ninković i dodao da Udruženje broji 106 porodica.

Milena Cinco je član udruženja, ima 21 godinu i student je Građevinskog fakulteta univerziteta u Sarajevu. Kaže da će joj ovo mnogo značiti kao i da je član Narodne biblioteke u Palama već dvije godine.


Inače volim da čitam knjige i kada imam vremena dođem i izaberem literaturu koja mi odgovara. Smatram da čitanjem knjiga širimo naš vokabular i učimo da se lijepo izražavamo i mislim da ovdje možemo da pronađemo bilo koju literaturu koja nam je potrebna-zaključuje Cinco.

Filter 2019