Tue. Sep 22, 2020
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Сарадња Народне библиотеке са Удружењем вишечланих породица “4+”

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

Данас је потписан уговор о сарадњи Народне библиотеке Пале са Удружењем вишечланих породица “4+”. Преко стотину дјеце чланова удружења имаће бесплатно чланство у Народној библиотеци у Палама. Након потписивања уговора, директор Народне библиотеке у Палама, Бојан Чворо, подијелио је сет књига за седмеро дјеце.


-Иницијативу о овој сарадњи покренуло је Удружење” 4+” на челу са господином Жељком Нинковићем и ми смо то објеручке прихватили. Нама ће значити тих неких 140 нових чланова, а надам се да ће њима значити то што увијек имају на располагању преко 30 хиљада књига наше библиотеке. Увијек ћемо се са задовољством одазвати на позив овог удружења, и пошто је сада већ средина ове године, одлучили смо да им чланство продужимо до краја 2021. године-изјавио је директор Народне библиотеке, Бојан Чворо.


Предсједник Удружења 4+, Жељко Нинковић, захвалио се директору библиотеке.

-Надам се да је ово први корак да и остали виде и да на неки мали начин могли да учине много нама члановима удружења, и надам се да ће ово подстаћи младе брачне парове који можда буду постали наши чланови- рекао је Нинковић и додао да Удружење броји 106 породица.

Милена Цинцо је члан удружења, има 21 годину и студент је Грађевинског факултета универзитета у Сарајеву. Каже да ће јој ово много значити као и да је члан Народне библиотеке у Палама већ двије године.


Иначе волим да читам књиге и када имам времена дођем и изаберем литературу која ми одговара. Сматрам да читањем књига ширимо наш вокабулар и учимо да се лијепо изражавамо и мислим да овдје можемо да пронађемо било коју литературу која нам је потребна-закључује Цинцо.

Filter 2019