Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /латиница

Обиљежена крсна слава спомен капеле у Војковићима

Служењем литургије у храму Светог Петра Зимоњића Сарајевског у Војковићима и помена за 217 погинулих бораца из Војковића, Грлице и Крупца данас је обиљежена слава спомен капеле посвећене Светом великомученику Прокопију, која је подигнута 2010. године у спомен војсковођа и војника Војске Републике Српске, припадника МУП-а РС и цивилних жртава из овог мјеста, а који животе положише на бранику отаџбине Републике Српске.


– Због епидемије вируса корона ове године укинули смо све активности које су везане за манифестацију ”4. август – да се не заборави”, осим данашње славе спомен капеле. Такође на дан напада на Војковиће, Грлицу и Крупац, 4. августа, као и сваке године биће служен парастос погинулим борцима, те полагање вијенаца на спомен обиљежјима у Грлици, на гробљу Црквице, на Кули на спомен обиљежју погинулим припадницима МУП-а, те на спомен капели у Војковићима – рекао је Саша Шкобо, предсједник Мјесне борачке организације Војковића, Грлице и Крупца.


Након данашњег помена и славског обреда делегација Борачке организације Илиџански борац подигла је заставу на на Илињачи, чиме је симболично обиљежен пјешачки поход, који се традиционално одржавао на овој стратешки значајној коти у одбрани Војковића, Грлице и Крупца, а који је ове године изостао због епидемије вируса корона.


Обиљежавању крсне славе Светог великомученика Прокопија присуствовали су представници општине Источна Илиџа, начелник Маринко Божовић, његов замјеник Зоран Аврам, те потпредсједник СО Владимир Ћосовић. Градску делегацију предводио је Мирослав Лучић, предсједник скупштине града Источно Сарајево, а присутан је био и директор болнице Србија Небојша Шешлија.

Filter 2019