Fri. Sep 25, 2020
ћирилица /latinica

Žana Ješić: Operacija uspješno završena, neizmjerno sam zahvalna za humanost i prikupljena novčana sredstva

Izvor: Paljanske novosti

Naša sugrađanka Žana Ješić, za čiju su operaciju putem humanitarne akcije prikupljana novčana sredstva prethodnih deset dana, rekla je za „Paljanske novosti“ da je prikupljen potreban novčani iznos od 20.000 KM, te da je operacija uspješno završena.

Žana se trenutno oporavlja kod kuće na Palama, njeno zdravstveno stanje ide na bolje, a neizmjerno je zahvalna svima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji i pomogli da ostane u životu.

„Beskrajno sam zahvalna svakome ko je učestvovao, bez obzira koliko novca je dao, taj novac je pomogao da ostanem u životu i budem operisana. Pomoć je stizala i iz dijaspore i zaista želim da zahvalim svim ljudima još jednom. Pridižem se na noge uz pomoć pomagala, sin mi pomaže, a moram da se krećem da bi organizam prihvatio sve što je urađeno na operaciji“, rekla je Žana za naše „Novosti“.

Prema njenim riječima, posebnu zahvalnost duguje Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta „Pale“ i svome poslodavcu, Olimpijskom centru „Jahorina“ i direktoru Dejanu Ljevnaiću, kao i ostalim humanim ljudima.

„Želim posebno da se zahvalim čitavom kolektivu Olimpijskog centra `Jahorina`, na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem. Sa ovom bolešću borim se više od pola godine i, najiskrenije govoreći, direktor mi je pomagao kao rođeni otac, a obezbijedio je i sanitetsko vozilo da me preveze kući iz bolnice. Dugujem veliku zahvalnost i mojoj šefici Aleksandri Kerleta, koja je bila uz mene od prvoga dana moje bolesti. Čitav kolektiv skupljao je novac, odvajao od sebe na ovoj krizi, te su uplatili sredstva na žiro račun. Takođe, veliku zahvalnost dugujem svojoj rodici Milenki Matić Kovač i njenom  mužu Nebojši, oni su morali da se snađu odmah i posude novac da bi me bolnica primila i tako mi spasili život. Da njih nije bilo, ja sada ne bih bila živa. Ogromnu zahvalnost dugujem i restoranu `Bit`, čiji je vlasnik obezbijedio besplatan obrok za mene i mog sina, a prema dogovoru sa radnicima, kako ne bismo bili gladni, sve dok se ne oporavim i ne stanem na svoje noge. Posebno želim da zahvalim i mojoj prijateljici Adrijani Lazarević, a danas sam saznala da se i doktor koji me je operisao na klinici `Euromedik` u Beogradu, dr Vladimir Đorđević, odrekao svoje naknade u moju korist. Svima sam zaista neizmjerno zahvalna. Oporavak je težak, ali da nije svih vas, ne bi bilo ni mene“, dodala je naša sugrađanka, koja je ovim putem željela da javno zahvali svima koji su na bilo koji način pomogli da ostane u životu i pobijedi tešku bolest.

Sekretar OO Crvenog krsta „Pale“ Jelena Petrović izjavila je za „Paljanske novosti“ da su u kasama na 21 lokaciji u Palama prikupljena sredstava u iznosu od 4.974 KM, a građani su uplaćivali i na žiro račun, tako da su prikupljena sva neophodna sredstva.

Filter 2019