Thu. Sep 24, 2020
ћирилица /латиница

Ношење маски на отвореном гдје није могуће обезбиједити дистанцу

Извор: РТРС

Ношење маски на отвореном гдје није могуће обезбиједити дистанцу, рекао је министар здравља Републике Српске Ален Шеранић након одржане сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.

 То не значи да се враћа она мјерa која је била у априлу, већ тамо гдје се окупља пуно људи на отвореном, док се чека у редовима, или различите врсте манифестација, у које спадају и сахране – рекао је Шеранић.

Мјера којом се ограничава окупљање до 50 лица на отвореном остаје на снази у наредне двије седмице.

До 3. августа се продужује закључак о спортским такмичењима без присуства публике. Истакао је да је епидемиолошка ситуација неповољна.

 На захтјев појединих болница направљања је другачија организација рада. Тако ће један медицински тим помоћи колегама у Бијељини – рекао је Шеранић.

Када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији, Шеранић је рекао да је у Српској тренутно 10 лица на респираторима, од којих осам на Универзитетском клиничком центру, те по једно у болницама у Источном Сарајеву и Бијељини.

– Епидемилошка ситуација је неповољна, тренутно је 3.719 позитивних лица, те 1.833 опорављених. Хоспитализована су 233 лица, од којих 57 у Универзитетском клиничком центру, те 177 у осталим болницама – навео је Шеранић.

Он је додао да је 60 одсто заражених старосне доби од 30 до 64 године, 17 одсто од 15 до 29 година, те да је значајно пао број лица старијих од 65 година, која су, како је навео, најревноснија кад је ријеч о ношењу заштитне опреме.

Шеранић је навео да у болницама у Српској до сада није било потребе за збрињавањем дјеце позитивне на вирус корона.

Навео је да радно вријеме свих објеката остаје на снази од шест до 23 часа.

Filter 2019