Tue. Sep 22, 2020
ћирилица /latinica

Prva autorska pjesma benda Neo Stereo

Autor: FILTER


Danas vam predstavljamo bend Neo Stereo. Članovi benda su iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, a okupili su se krajem 2018. Ovih dana objavili su prvu autorsku pjesmu Flashback.

Neo Stereo je bend nastao u decembru 2018. Od početka 2019 aktivno nastupaju i rade na autorskim pjesmama.

-Nastupali smo, imali ideje za autorske pjesme, međutim to je uvijek zbog vremena i svirki stajalo skoro po strani, nismo toliko na tome radili. Našli smo višak vremena u ovoj situaciji sa koronom. Krenuli smo da radimo kavere, obrade, svirke na društvenim mrežama. Shvatili smo da ne trebamo gubiti vrijeme i krenuli da radimo našu prvu pjesmu-kaže Miloš Grbić, basista u bendu.

Video produkcija i fotografija djelo su Eldara Muhića, dok su muziku, tekst i aranžman radili članovi benda.

Kako je bilo doći od ideje do pjesme i spota, priča nam Dino Mangafić, gitarista.

-Početak je bio prilično spontan. Krenulo je od mene i Grbe basiste, svirali smo nešto u studiju i razmišljali šta dalje za bend i tu je nastala ideja za pjesmu. Onda smo svi sjeli u u studio, razradili ideju, muziku, aranžman, tekst…Bili smo veoma uzbuđeni kada smo krenuli raditi, osjetili smo odmah da je to to. Pogodili smo tu energiju koju imamo na nastupima, taj fank koji je za ples i koji pokreće ljude.


Interesantno je da su pri pisanju teksta već razmišljali o video formatu. Tekst je, kažu, priča spota i to je od početka bilo povezano. Uz promociju prve pjesme, rade na novom materijalu.-Plan je da izbacimo još dvije pjesme, naravno uz njih i spotove. Na jesen ili do kraja godine planiramo još pjesama pa prvi album koji će, kao i ova pjesma, biti plod našeg zajedničkog rada. Ostajemo pri svome, radićemo fank, fank-rok. To je nešto što nam najbolje leži, to radimo na svirkama i vidimo da dopire do ljudi, da ih pokrenemo, da se dobro provedu pa ni u autorskom radu nećemo bježati od toga.


Fank, rok i pop, žanrovi su koji im najbolje leže pa ih i publika po tome prepoznaje. A oni koji su ih slušali kažu da ih izdvaja posebna energija koju dijele sa publikom.


Filter 2019