Tue. Sep 29, 2020
ћирилица /латиница

Прва ауторска пјесма бенда Neo Stereo

Аутор: ФИЛТЕР


Данас вам представљамо бенд Neo Stereo. Чланови бенда су из Сарајева и Источног Сарајева, а окупили су се крајем 2018. Ових дана објавили су прву ауторску пјесму Flashback.

Neo Stereo је бенд настао у децембру 2018. Од почетка 2019 активно наступају и раде на ауторским пјесмама.

-Наступали смо, имали идеје за ауторске пјесме, међутим то је увијек због времена и свирки стајало скоро по страни, нисмо толико на томе радили. Нашли смо вишак времена у овој ситуацији са короном. Kренули смо да радимо кавере, обраде, свирке на друштвеним мрежама. Схватили смо да не требамо губити вријеме и кренули да радимо нашу прву пјесму-каже Милош Грбић, басиста у бенду.

Видео продукција и фотографија дјело су Елдара Мухића, док су музику, текст и аранжман радили чланови бенда.

Kако је било доћи од идеје до пјесме и спота, прича нам Дино Мангафић, гитариста.

-Почетак је био прилично спонтан. Kренуло је од мене и Грбе басисте, свирали смо нешто у студију и размишљали шта даље за бенд и ту је настала идеја за пјесму. Онда смо сви сјели у у студио, разрадили идеју, музику, аранжман, текст…Били смо веома узбуђени када смо кренули радити, осјетили смо одмах да је то то. Погодили смо ту енергију коју имамо на наступима, тај фанк који је за плес и који покреће људе.


Интересантно је да су при писању текста већ размишљали о видео формату. Текст је, кажу, прича спота и то је од почетка било повезано. Уз промоцију прве пјесме, раде на новом материјалу.-План је да избацимо још двије пјесме, наравно уз њих и спотове. На јесен или до краја године планирамо још пјесама па први албум који ће, као и ова пјесма, бити плод нашег заједничког рада. Остајемо при своме, радићемо фанк, фанк-роk. То је нешто што нам најбоље лежи, то радимо на свиркама и видимо да допире до људи, да их покренемо, да се добро проведу па ни у ауторском раду нећемо бјежати од тога.


Фанк, рок и поп, жанрови су који им најбоље леже па их и публика по томе препознаје. А они који су их слушали кажу да их издваја посебна енергија коју дијеле са публиком.


Filter 2019