Fri. Sep 25, 2020
ћирилица /latinica

ETF: U prvom roku više upisanih u odnosu na prošlu godinu

Izvor: FILTER/ M.K.

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu u prvom upisnom roku upisalo je 65 brucoša. Na fakultetu kažu da su zadovoljni brojem upisanih koji je veći u odnosu na prošlu godinu.

„Cilj nam je da taj broj bude i veći. Naš fakultet raspolaže izuzetno ozbiljnim laboratorijskim resursima i pozvao bih sve koji su neopredijeljeni ili se nisu upisali u prvom roku na fakultete na koje su konkurisali, da dođu kod nas. Prijave su od 31. avgusta do 4. septembra“, rekao je Mladen Banjanin, prodekan za nauku i preduzetništvo Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

On ističe da studenti iz Srbije mogu konkurisati i studirati pod istim uslovima kao i studenti iz Republike Srpske.

Podsjećamo, ranije su predstavnici Udruženja studenata ETF-a “Steleks” pokrenuli akciju kojoj se odazvao veliki broj diplomaca ETF-a koji su pokrili troškove upisa za nove brucoše.

“Naši diplomci su se odazvali i zajedno sa „Steleksom“ podržali ovu akciju tako da su plaćeni upisni troškovi za 45 brucoša koji su ostvarili adekvatan uspjeh na prijemnom ispitu. To je zaista gest za svaku pohvalu”, istakao je Božidar Popović, dekan Elektrotehničkog fakulteta.

Filter 2019