Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /латиница

Вриједна донација Дому за старија лица у Источном Сарајеву

Удружење Срба Сарајевско-романијске регије из Торонта донирало је 21 хиљаду марака Дому за старија лица у Источном Сарајеву. Новац је уложен у куповину новог возила за ову установу, како би се олакшао свакодневни рад са корисницима.

-Kорисницима Дома за старија лица, превоз до Дома здравља, болнице, банке и гдје год им је потребно сада је лакши уз ново возило. Возило је од велике помоћи и особљу запосленом у Дому, јер ефикасније обављају свакодневне обавезе- истакао је директор Дома за старија лица Источно Сарајево, Миљан Сладоје.

Сладоје је додао да ово није прва донација Удружења Срба Сарајевско-романијске области из Торонта.

-И раније смо добијали донације у виду постељина и потрепштина за бригу о старијим лицима, али је ова донација свакако много значајнија, у питању је 17 хиљада канадских долара, што нас је пријатно изненадило. Запослени и ја смо веома захвални Удружењу– рекао је Сладоје.

Срби широм свијета удружено дјелују, а помоћ није изостала ни од Српске братске помоћи из Kанаде, којима Дом за старија лица такође дугује захвалност, истакао је директор ове установе.

-Дугујемо велику захвалност и Српској братској помоћи из Kанаде који су пружили логистичку подршку да се ова донација реализује. Дакле, преко њих смо добили средства која су директно уплаћена понуђачу, пошто смо провели поступак јавне набавке и изабрали возило, регистровали га и оно ће нам олакшати обављање свакодневних послова-нагласио је Сладоје.

У Дому за старија лица Источно Сарајево тренутно је смјештено 143 лица. Уз свакодневну бригу, важно је заштитити старије особе од вируса корона, а директор Миљан Сладоје истиче да су превентивне мјере против ширења вируса дале резултате, те да су корисници заштићени.

Filter 2019