Mon. Sep 28, 2020
ћирилица /latinica

U Srpskoj 50 novih slučajeva virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo RS, RTRS

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovano je 50 novih slučajeva virusa korona, rekao je vršilac dužnosti direktora Insitituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

On je istakao da je došlo do pogoršane epidemiološke situacije u Srpskoj, 

– Ono što je dobro je to da je pojedinim opštinama doško do smirivanja – rekao je on.

Epidemiolog doktor u Institutu za javno zdravstvo Jelena Đaković Dević je navela da je izvršeno 237 laboratorijskih tetstiranja u posljednja 24 časa.

Radi se o 30 muških i 20 ženskih osoba, od kojih je 11 mlađe, 34 srednje i pet osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, devet osoba je iz Zvornika, šest iz Prnjavora, četiri iz Foče, po tri iz Trebinja, Laktaša, Prijedora i Rudog, po dvije iz Kotor Varoša, Sokoca, Višegrada, Ljubinja, Vlasenice, Banjaluke i Bratunca i po jedno iz Istočnog Novog Sarajeva, Gacka, Rogatice, Novog Goražda i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dvije žene starije životne dobi iz Ljubinja i Sokoca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 3254 slučaja virusa korona, a preminula je ukupno 141 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.693 osobe. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 42.126 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 234, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 58, a u opštim bolnicama 176.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.648 osoba, a nadzor je završen kod 39.672 osoba.

Filter 2019