Thu. Sep 24, 2020
ћирилица /латиница

У Српској 50 нових случајева вируса корона

Извор: Институт за јавно здравство РС, РТРС

У посљедња 24 часа у Републици Српској регистровано је 50 нових случајева вируса корона, рекао је вршилац дужности директора Инсититута за јавно здравство Бранислав Зељковић.

Он је истакао да је дошло до погоршане епидемиолошке ситуације у Српској, 

– Оно што је добро је то да је појединим општинама дошко до смиривања – рекао је он.

Епидемиолог доктор у Институту за јавно здравство Јелена Ђаковић Девић је навела да је извршено 237 лабораторијских тетстирања у посљедња 24 часа.

Ради се о 30 мушких и 20 женских особа, од којих је 11 млађе, 34 средње и пет особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, девет особа је из Зворника, шест из Прњавора, четири из Фоче, по три из Требиња, Лакташа, Приједора и Рудог, по двије из Котор Вароша, Сокоца, Вишеграда, Љубиња, Власенице, Бањалуке и Братунца и по једно из Источног Новог Сарајева, Гацка, Рогатице, Новог Горажда и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о двије жене старије животне доби из Љубиња и Сокоца.

До сада је у Републици Српској потврђено 3254 случаја вируса корона, а преминула је укупно 141 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.693 особе. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 42.126 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 234, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 58, а у oпштим болницама 176.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3.648 особa, а надзор је завршен код 39.672 особа.

Filter 2019