Sun. Sep 27, 2020
ћирилица /latinica

PALE: Nema novih slučajeva virusa korona; ukupno 21 osoba zaražena

Izvor: Paljanske novosti

U prethodnih 24 časa nije evidentiran nijedan novi slučaj virusa korona, dok je kontrolnim testovima utvrđeno da se sedam osoba oporavilo, tako da sada u Palama imamo ukupno 21 lice oboljelo od virusa korona, rekao je za „Paljanske novosti“ koordinator kvaliteta JZU Dom zdravlja „Pale“ dr Nebojša Tanović.

Prema njegovim riječima, u JZU Bolnici „Srbija“ trenutno se nalazi troje lica sa Pala, a u pitanju su dva muškarca i jedna žena.

„Jedan od pacijenta hospitalizovan je zbog respiratornih tegoba i testiran brzim testom na virus korona, koji je bio negativan, te se očekuju njegovi rezultati PCR testa. Pacijentkinja koja se već duže vrijeme nalazi na bolničkom liječenju u Bolnici`Srbija` imala je pogoršanje zdravstvenog stanja, koje je stabilizovano i ona se osjeća bolje, dok treći pacijent ima srednje tešku kliničku sliku“, istakao je dr Tanović.

On je dodao da će Dom zdravlja „Pale“ i večeras vršiti testiranje ukoliko bude prijavljenih lica sa simptomima virusa korona, te da se očekuju rezultati 24 testa koji su izvršeni prethodnih dana.

Filter 2019